Η μάχη καλώς δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται λέει ο Χρ. Βερναδάκης (φωτογραφίες)


Με προβλήματα ξεκίνησε χθες η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναδάκη, στην Καλαμάτα. Αιτία τα μπλόκα τα αγροτών στην εθνική οδό που ανέβαλαν την προγραμματισμένη για το μεσημέρι συνέντευξη τύπου. Στη συνέχεια τα πράγματα ομαλοποιήθηκαν και ήταν ο ομιλητής, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε  η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ για την συμπλήρωση του ενός έτους Αριστερά.
Για την εκδήλωση θα ξεκινήσουμε με έναν στίχο του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη: “Ποτέ μη λες η μοίρα πως σε αδίκησε/Μα μόνο η ιστορία αλλιώς σου μίλησε”. Ταιριάζει γάντι ο στίχος. Και στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Χριστόφορο Βερναρδάκη. Ηττήθηκαν στη μάχη με τους δανειστές. Κι αυτό που επιδίωκαν και προσδοκούσαν δεν ήρθε. Γιατί τους μίλησε αλλιώς η ιστορία. Και τους έβαλε στον μονόδρομο της μνημονιακής υποταγής, όπου ασφυκτιούν και…διαφωνούν, αλλά ευπειθώς διεκπεραιώνουν όσα διαλαμβάνονται στο δυναστικό τρίτο μνημόνιο.
Βέβαια, για τον υπουργό η μετάφραση της πραγματικότητας ήταν διαφορετική. Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, έναν χρόνο πριν, σηματοδοτεί την ωρίμανση μιας πολυετούς διαδρομής που συνέπεσε με σημαντικές εξελίξεις. Στο δια ταύτα της κυβερνητικής θητείας η μάχη καλώς δόθηκε και συνεχίζεται.
Το τρίτο μνημόνιο δεν ήταν αρχικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν στρατηγικές δεσμεύσεις, ένας στόχος τον οποίο έχει χρέος η κυβέρνηση  να υπηρετήσει μέχρι τέλους. Η αρχή έγινε και συνεχίζεται με νίκες όσο και με ήττες,
Από την άλλη, όντας υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του ένα μεγάλο στοίχημα. Να αλλάξει ριζικά το κράτος, δηλαδή να αλλάξει τις διοικητικές και πολιτικές του λειτουργίες σε όφελος της κοινωνίας και του δημόσιου χώρου.
Έργο του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποκαταστήσει την ορθή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, σε ρήξη με τις πρακτικές του παλιού δικομματισμού και, βεβαίως, σε αμείλικτο πόλεμο με τη διαφθορά που έχει παράγει η εξάρτηση του δημόσιου τομέα από οικονομικά συμφέροντα.
Α.Π.