Καλαμάτα: Πρώτη μετεγγραφή ο Σταυράκης, τα τυπικά για Χατζηλιόντα

Καλαμάτα: Πρώτη μετεγγραφή ο Σταυράκης, τα τυπικά για Χατζηλιόντα

Ένα ένα αρχίζουν να συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ για την Καλαμάτα που φιλοδοξεί να αλλάξει πρόσωπο στην αρχή του 2016, με στόχο ν’ αφήσει πίσω της την πολύ μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και την εύκολη εξασφάλιση της παραμονής.
Από χθες βρίσκονται στην Καλαμάτα και σήμερα το πρωί θα κάνουν την πρώτη τους προπόνηση στο Ασπρόχωμα οι Άγγελος Σταυράκης και Ανδρέας Χατζηλιόντας. Ο πρώτος είναι 27 ετών τερματοφύλακας και αγωνιζόταν μέχρι τώρα στη Νίκη Βόλου και θεωρείται ήδη παίκτης της Μαύρης Θύελλας. Για τον 28χρονο μέσο απομένει η αποδέσμευσή του από τη Ρόδο.
Ο Νίκος Λιόλιος, γνώριμος από την περυσινή του θητεία στην τοπική μας ομάδα, και ο οποίος προπονείται τις τελευταίες ημέρες με τους «μελανόλευκους» -όπως και ο Γιάννης Τσόπελας- είναι πολύ πιθανό να …πάρει σειρά, ενώ παράλληλα ο προπονητής Λεωνίδας Μπίλης σε συνεργασία με τον πρόεδρο Γιώργο Ράλλη συνεχίζουν τις επαφές. Ήδη κάποιοι ακόμα παίκτες είναι πολύ κοντά, αλλά οι ανακοινώσεις θα έρθουν μετά και την τυπική εξασφάλιση της απόκτησής τους.
Εξίσου, αν όχι περισσότερο σημαντική από τις μετεγγραφές που έγιναν ή θα γίνουν είναι η εξασφάλιση της παραμονής των Νίκου Κερμενίδη και Βασίλη Αθανασόπουλου, οι οποίοι πείστηκαν να παραμείνουν.
Αντίθετα, συνέχεια στις αποχωρήσεις έδωσε ο Λένγκα, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι τον ίδιο δρόμο θ’ ακολουθήσει ο Λίπι.
Από την άλλη, μετά το τέλος των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η ομάδα συγκεντρώνει σταδιακά όλες τις δυνάμεις της, συμπεριλαμβανομένου του Δούμουρα, ο οποίος απουσίαζε επί μακρόν εξαιτίας ενός τραυματισμού.
Τη Δευτέρα αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του Λεωνίδα Μπίλη και οι Τορεζάνι, Παναγιωτόπουλος, ο πρώτος επιστρέφοντας μετά από εορταστική άδεια στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αργεντινή και ο δεύτερος, έχοντας αναρρώσει από μια λεπτή χειρουργική επέμβαση.
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στις τελευταίες προπονήσεις της Καλαμάτας συμμετέχει και ο ταλαντούχος νεαρός επιθετικός Γιώργος Μουλιάτος που έμεινε ελεύθερος από τον Πανθουριακό. Ο 18χρονος στράικερ, αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις και η παρουσία του στη Μαύρη Θύελλα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλάνο «επένδυσης» σε νεαρούς ντόπιους παίκτες που θα στελεχώσουν τα επόμενα χρόνια την ομάδα.
Τέλος, η διοίκηση της Καλαμάτας θα υποβάλλει αίτημα στην ΕΠΟ να οριστεί στο Στάδιο της Παραλίας, ο αγώνας της 10ης Ιανουαρίου, με αντίπαλο τον Βύζαντα Μεγάρων, με τον οποίο θα ολοκληρωθεί ο α’ γύρος στον 3ο Όμιλο. Το γηπεδικό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει και φέτος με έντονο τρόπο η τοπική μας ομάδα, καθώς το γήπεδο του Μεσσηνιακού δεν είναι σε καλή κατάσταση, παρά την επανασπορά. Μάλιστα δεν θα γίνεται εκεί καμία προπόνηση, με την προετοιμασία να μοιράζεται στο Στάδιο της Παραλίας, το Ασπρόχωμα, αλλά και το γήπεδο της Μεσσήνης. 

Άγγ. Σταυράκης: Θα παραμείνει στη Γ’ Εθνική η Καλαμάτα
Την πρώτη τους προπόνηση με την ομάδα της Καλαμάτας έκαναν σήμερα το πρωί στο γήπεδο του Ασπροχώματος οι Άγγελος Σταυράκης και Ανδρέας Χατζηλιόντας. Ο πρώτος (27 ετών τερματοφύλακας που αγωνιζόταν στη Νίκη Βόλου), αποτελεί την πρώτη χειμερινή μετεγγραφή της τοπικής μας ομάδας, ενώ ο δεύτερος (28 ετών μέσος από τη Ρόδο) θ’ ακολουθήσει όταν τακτοποιηθούν κάποιες εκκρεμότητες που απομένουν. «Απομένει ακόμη ένας γύρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η Καλαμάτα είναι ιστορική ομάδα και δεν θα έχει πρόβλημα να παραμείνει» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις στο «Θάρρος» ο έμπειρος γκολκήπερ.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη