Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στην Πύλο (φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στην Πύλο (φωτογραφίες)

Στο ιστορικό λιμάνι της Πύλου, στις παραλίες της Κορώνης, της Μεθώνης, της Φοινικούντας, καθώς και σε άλλα μέρη του Δήμου Πύλου-Νέστορος συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί, τηρώντας το έθιμο, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου Πύλου-Νέστορος, για να παρακολουθήσουν την τελετή καθαγιασμού των Υδάτων, με αφορμή τον Μέγα Εορτασμό των Θεοφανείων.

Νωρίτερα το πρωί, στην έδρα του Δήμου την Πύλο, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, ενώ μετά το πέρας της λειτουργίας σχηματίστηκε πομπή και το ποίμνιο μετέβη στα παλαιά σφαγεία της Πύλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος. Εκεί, ο Ιερέας, με τη συνοδεία του Δημάρχου και των εκπροσώπων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών επιβιβάστηκαν στη βάρκα, ώστε να πραγματοποιηθεί η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι γενναίοι νεαροί δημότες, βούτηξαν στη θάλασσα, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να πάρουν την ευλογία του.

Ο κ. Καφαντάρης, συγχαίροντας τους νεαρούς για το θάρρος και τη γενναιότητά τους, ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο πνευματική φώτιση και δήλωσε: «Μια από τις πιο σημαντικές εορτές της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης, ο εορτασμός των Θεοφανείων, μας θυμίζει κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ότι πάντα με την ευλογία του Θεού και με οδηγό την Ορθόδοξη Πίστη μας, θα προοδεύσουμε σε όλους του τομείς της ζωής μας. Εύχομαι σε όλους το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει το δρόμο μας και να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία.»

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου κ. Θεόδωρος Χαραμαράς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Άγγελος Χρονάς, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και πλήθος πιστών.