Οι διευθυντές και οι υποδιευθυντές των σχολείων της Μεσσηνίας δήλωσαν ποιον επιλέγουν για διευθυντή

Οι διευθυντές και οι υποδιευθυντές των σχολείων της Μεσσηνίας δήλωσαν ποιον επιλέγουν για διευθυντή

Μπροστά στις κάλπες βρέθηκαν χθες οι διευθυντές και οι υποδιευθυντές των σχολείων της Μεσσηνίας για να ψηφίσουν για τους νέους διευθυντές σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η εν λόγω ψηφοφορία είναι ένα από τα κριτήρια επιλογής των νέων διευθυντών, αφού έχει ήδη προηγηθεί άλλη μοριοδότηση, ενώ θα ακολουθήσει και συνέντευξη στην Τρίπολη.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο και οι νέοι διευθυντές Εκπαίδευσης θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Φεβρουαρίου.
Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση η κάλπη είχε στηθεί στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, όπου προσήλθαν και οι 99 εγγεγραμμένοι που είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν.
Από τις 99 ψήφους ο Νικόλαος Κλάδης έλαβε 51, ο Δημήτριος Οικονομόπουλος 35, ο Αναστάσιος Αργυρόπουλος 6 και η Μαρία Καράμπελα 3, ενώ υπήρχαν και 4 λευκά.

Για τη Δευτεροβάθμια η κάλπη είχε στηθεί στο Γυμνάσιο Παραλίας, με τη λίστα να περιλαμβάνει 92 άτομα με δικαίωμα ψήφου. Τελικά για τη θέση ψήφισαν 91 άτομα και οι ψήφοι τους μοιράστηκαν ως εξής: Χαρά Κιουρή 20, Ιωάννης Πλατάρος 19, Γεώργιος Σταματόπουλος 19, Χριστόδουλος Στυλιανίδης 14, Θεόδωρος Σταυριανόπουλος 7, Ελένη Θεοδωρακάκου και Γεώργιος Χρονόπουλος από 5 ψήφους ο καθένας.
Π.Μπ.