Πρόστιμο 2.000 ευρώ από αντιπεριφέρεια σε παράνομο φανοποιείο στην Καλαμάτα

Πρόστιμο 2.000 ευρώ από αντιπεριφέρεια σε παράνομο φανοποιείο στην Καλαμάτα

Πρόστιμο 2.000 ευρώ επέβαλε με απόφασή της η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, σε ιδιοκτήτη φανοποιείου – βαφείου στο ∆ήμο Καλαμάτας.
Ειδικότερα, επέβαλε πρόστιμο 500 ευρώ, επειδή δε διαθέτει τις προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις (άδεια λειτουργίας και περιβαλλοντική αδειοδότηση) και πρόστιμο 1.500 ευρώ, επειδή εντός του χώρου που λειτουργούσε διαπιστώθηκαν εργασίες διαχείρισης οχημάτων που μπορούν να χαρακτηριστούν ως οχήματα τέλους κύκλου ζωής.
Με την απόφαση της αντιπεριφερειάρχη ορίζεται ότι ο ιδιοκτήτης της δραστηριότητας πρέπει να φροντίσει με ευθύνη του για τη μεταφορά των οχημάτων που βάσει των χαρακτηριστικών τους μπορούν να χαρακτηριστούν ως οχήματα τέλους κύκλου ζωής σε νόμιμα αδειοδοτημένο σημείο συλλογής τους, όπως και να προβεί σε καθαρισμό του χώρου και απομάκρυνση των ανταλλακτικών που προέρχονται από λειτουργίες του συνεργείου σε νόμιμη επιχείρηση διαχείρισής τους.
Ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβασθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ ο ιδιοκτήτης έχει προθεσμία 15 ημερών να προσφύγει κατά της απόφασης, όσον αφορά στη νομιμότητά της, στο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου –
Δυτικής Ελλάδας –Ιονίου.