Στις 24 Φεβρουαρίου η παρουσίαση της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Στις 24 Φεβρουαρίου η παρουσίαση της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Άγνωστη ακόμα η οικονομική συμβολή του υπουργείου Πολιτισμού
 
Έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας η πρόσκληση από το υπουργείο Πολιτισμού – Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στη συνάντηση προεπιλογής των υποψήφιων πόλεων για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.
Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 και 26 Φεβρουαρίου και, σε ό,τι αφορά το Δήμο Καλαμάτας, η παρουσίαση της υποψηφιότητάς του ορίσθηκε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, από 9.15 έως 11.15 το πρωί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Η συνάντηση προεπιλογής θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στις 17.30, με ανακοίνωση στον Τύπο, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (οδός Μπουμπουλίνας 20 – 22).
Στην εν λόγω ανακοίνωση, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα δημοσιοποιήσει τα ονόματα των πόλεων που θα έχουν επιλεγεί για την τελική φάση της διαδικασίας.
Υπενθυμίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου συνάντηση, στην οποία μετέσχε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μεταξύ των 14 δημάρχων των πόλεων που διεκδικούν την ανάδειξή τους σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και των υπουργών Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά.
Η συνάντηση διεξήχθη στο υπουργείο Εσωτερικών και σ’ αυτήν αποφασίσθηκε η κυβέρνηση να έχει αποκρυσταλλώσει τη θέση της μέχρι 5 Ιανουαρίου  στα εξής ζητήματα:
-Προσδιορισμός της οικονομικής συμβολής εκ μέρους του υπουργείου Πολιτισμού και των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών προς την πόλη που θα επιλεγεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021
-Τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου στην κατεύθυνση της δυνατότητας του Δήμου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 να έχει την επιλογή να συγκροτήσει πολυμετοχική Ανώνυμη Εταιρεία, που θα αναλάβει τη διοργάνωση των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας έξω από τις διαδικασίες που ισχύουν για το δημόσιο λογιστικό, για λόγους ευελιξίας και αποτελεσματικότητας.

Α.Π.