Τσικλητήρας Πύλου – Καλαμάτα στον δεύτερο ημιτελικό για το Κύπελλο Μεσσηνίας

Τσικλητήρας Πύλου – Καλαμάτα στον δεύτερο ημιτελικό για το Κύπελλο Μεσσηνίας

Σήμερα θα γίνει γνωστή η δεύτερη ομάδα που θα προκριθεί στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας, καθώς διεξάγεται στις 2.30 μ.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο Πύλου ο αγώνας «ρεβάνς» της ημιτελικής φάσης μεταξύ του τοπικού Τσικλτήρα και της Καλαμάτας.
Στο πρώτο ματς η Καλαμάτα είχε επικρατήσει με 2-1, αποκτώντας έτσι προβάδισμα για την πρόκριση.
Τα γκολ της «Μαύρης Θύελλας» είχαν σημειώσει οι Νίκος Νικολόπουλος και Δημήτρης Κάκαλης, ενώ για τους «ροσσονέρι» της Πύλου είχε ανοίξει το σκορ ο Δημήτρης Μικελάτος.
Πέναλτι για την Καλαμάτα είχε χάσει ο Άρης Γαλανόπουλος (το απέκρουσε ο Φώτης Μίντζηρας).
Ο Τσικλητήρας Πύλου (είναι ο περυσινός Κυπελλούχος Μεσσηνίας), εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας και μετά από 16 αγωνιστικές βρίσκεται στην 2η θέση με 38 βαθμούς (με 3 βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Πάμισο Μεσσήνης).
Από την άλλη πλευρά η Καλαμάτα κάνει άσχημη πορεία στον 3ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και με τη λήξη του α΄ γύρου βρίσκεται στην 11η θέση με 15 βαθμούς.
Ο Τσικλητήρας Πύλου θα προσπαθήσει να συνδυάσει νίκη με καλή εμφάνιση (ευνοείται με σκορ 1-0, 2-0, 3-1 κ.ά), παίρνοντας έτσι το πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης.
Ο τεχνικός Νίκος Κακαλέτρης και ο συνεργάτης του Κώστας Παλαμάρας (έχουν περάσει από την «Μαύρη Θύελλα», ο πρώτος ως προπονητής και ο δεύτερος ως ποδοσφαιριστής), προβληματίζονται  για τη συμμετοχή του Άγγελου Μπίζου (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό). Δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα, ο Γιώργος Γραμματικόπουλος.
Στη  Μαύρη Θύελλα  τώρα, ο προπονητής Λεωνίδας Μπίλλης και οι ποδοσφαιριστές του στοχεύουν στο «διπλό» πρόκρισης (η Καλαμάτα ευνοείται με ισοπαλία ή ήττα με σκορ 3-2, 4-3, κ.ά.).
 
Η πορεία των 2 ομάδων μέχρι τους «4»
Ο Π.Σ. «Η Καλαμάτα» για να φθάσει στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας απέκλεισε  τις ακόλουθες ομάδες:
Β΄ φάση: ΑΟ Ασπροχώματος (3-0 εκτός έδρας)
Γ΄ φάση: ΑΟ Διαβολιτσίου (4-0 εντός έδρας)
Δ΄ φάση: ΑΟ Σπερχογείας (3-1 εκτός έδρας)

Ο Τσικλητήρας Πύλου στην πορεία του μέχρι τους «4» του θεσμού απέκλεισε τις ακόλουθες ομάδες:
Β΄ φάση: ΑΕ Αβίας (2-0 εντός έδρας)
Γ΄ φάση: Αναγέννηση Παραλίας (4-0 εντός έδρας)
Δ΄ φάση: Μεσσηνιακός (4-1 εντός έδρας)
Το ματς ορίστηκε να «σφυρίξει» ο Κώστας Ψηλοπαναγιώτης, ενώ βοηθοί θα είναι οι Μάριος Καρβούνης και Χρήστος Γεωργαντάς.
Τον ημιτελικό Κυπέλλου αναμένεται να παρακολουθήσουν πολυάριθμοι φίλαθλοι από την ευρύτερη περιοχή, καθώς επίσης και από την Καλαμάτα.
Τέλος, στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας, έχει ήδη προκριθεί ο Πανθουριακός (απέκλεισε τον ΑΟ Κυπαρισσίας).
 
 Καλαμάτα: Δεκαοκτώ και Τσόπελας στην Πύλο
«Πατώντας» στο νικηφόρο 2-1 του πρώτου αγώνα στο Στάδιο, η Καλαμάτα θα βρεθεί σήμερα στην Πύλο για τον επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου ΕΠΣΜ με τον Τσικλητήρα, με στόχο την πρόκριση στον τελικό, χωρίς ωστόσο ο θεσμός να έχει βαρύνουσα σημασία για τους «μελανόλευκους», οι οποίοι έχουν το μυαλό τους στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και την παραμονή. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς νέα προβλήματα χθες το μεσημέρι και ο προπονητής Λεωνίδας Μπίλης συμπεριέλαβε στην αποστολή, όλους τους παίκτες που έχουν απομείνει, συμπεριλαμβανομένου του νεοαποκτηθέντος Γιάννη Τσόπελα, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς το δελτίο του θα εκδοθεί την 1η Φλεβάρη.
Η 18άδα στην οποία θα βασιστεί ο έμπειρος τεχνικός στο σημερινό παιχνίδι αποτελείται από τους: Παλιούρα, Γκαρμοίρη, Σταυράκη, Γαλανόπουλο, Κακαλή, Γιακουμή, Οδεμισιώτη, Λιόλιο, Νικολόπουλο, Κανταρτζή, Κασμερίδη, Κολημήτρα, Ρήγα, Μουλιάτο, Τσιμικλή, Χατζηλιόντα, Παναγιωτόπουλο και Τορεζάνι (ο τελευταίος είναι πιθανό να προφυλαχθεί, καθώς έχει ράμματα στο πόδι).