«Φάρις» και Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας καλούν τον κόσμο σε κάτι διαφορετικό

«Φάρις» και Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας καλούν τον κόσμο σε κάτι διαφορετικό

Sold out οι πρώτες παραστάσεις του «Φόβου» στη Θεσσαλονίκη 
Για δύο σημαντικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα τις επόμενες ημέρες μίλησαν χθες ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος και ο διευθυντής του Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης.
Η αρχή θα γίνει αύριο Κυριακή με μια συναυλία, η οποία θα διεξαχθεί από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, στις 7.00 το απόγευμα.
Ειδικότερα, δύο σημαντικοί μουσικοί της ευρύτερης «ακουστικής» σκηνής, η Καλαματιανή Σοφία Λαμπροπούλου στο κανονάκι και ο Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα), επιχειρούν μία συνάντηση με «ευρυγώνια» μουσική αφετηρία και προσωπικό προσανατολισμό.
Η δεύτερη εκδήλωση είναι το εργαστήριο συλλογικής σκηνικής δημιουργίας και αυτοσχεδιασμού, που απευθύνεται σε ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς και άτομα που ενδιαφέρονται να εκφραστούν δημιουργικά επί σκηνής και που διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με τη στήριξη της Δημοτικής Σχολής Χορού.
Το εργαστήριο θα διεξαγάγουν η Eugenia Demeglio (χορογράφος, χορεύτρια) και ο Καλαματιανός Θάνος Πολυμενέας – Λιοντήρης (συνθέτης, μουσικός). Θα διαρκέσει 30 ώρες και θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, κυρίως κατά τα Σαββατοκύριακα.
Πληροφορίες σχετικά με το εργαστήρι: https://www.facebook.com/kalamataimpro/photos
Επικοινωνία: Στάθης Γυφτάκης, dimodkal@otenet.gr , τηλ. 27210 21881, 698 5898280.
Τέλος, σχετικά με το ΔΗΠΕΘΕΚ, ο Θανάσης Ηλίοπουλος ενημέρωσε ότι η παιδική παράσταση θα συνεχιστεί, ενώ μπορούν να την παρακολουθήσουν και σχολεία, ύστερα σε συνεννόηση με τους ανθρώπους του θεάτρου.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παράσταση «Ο Φόβος», που αυτή την περίοδο παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη  και έχει κερδίσει τους θεατές, με τις πρώτες παραστάσεις να είναι sold out. Επόμενος σταθμός της παράστασης είναι η Αθήνα.
Όλο αυτό κάνει το Δημοτικό Θέατρο να ξεπερνά τα όρια της Καλαμάτας, κάτι που χαροποιεί τους ανθρώπους του ΔΗΠΕΘΕΚ. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι δόθηκε υπουργική διαβεβαίωση ότι το συγκεκριμένο θέατρο θα είναι ανάμεσα στα επτά που θα διασωθούν σε όλη την Ελλάδα.
Π.Μπ.