Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη βοήθεια εθελοντών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το σύλλογο «Αθλητικός Παράδεισος», διανέμει νωπά κοτόπουλα σε δικαιούχους, μέσω του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής», που υλοποιούν το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων.
Αναμένεται να διανεμηθούν περί τους 5 τόνους νωπού κοτόπουλου, σε 1.809 δικαιούχους. Η διανομή ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί σήμερα.
Οι δικαιούχοι έχουν αναδειχθεί κατόπιν επεξεργασίας των αιτήσεων, που υπέβαλαν πέρυσι το καλοκαίρι για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και έχουν ειδοποιηθεί με επιστολή.
Η διανομή γίνεται στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, ενώ τα κρεοπωλεία Παναγιωτόπουλου και Αφών Χριστόπουλων διέθεσαν τα ψυγεία τους αφιλοκερδώς για τη διατήρηση του κρέατος.
Ώρες διανομής: 9.00 – 13.00.
Απαραίτητα έγγραφα για την παραλαβή του κρέατος είναι η ταυτότητα του αιτούντος και ο ΑΜΚΑ του σε επίσημο έγγραφο.
Προς όσους βοηθούν εθελοντικά για τη συντήρηση του κρέατος και τη διανομή, που πραγματοποιείται με τάξη, ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζει θερμές ευχαριστίες.
O Δήμος Καλαμάτας διανέμει νωπά κοτόπουλα
Δείτε επίσης.
ΠΕΜΕΤΕ: Ανάγκη λήψης μέτρων για τη διασφάλιση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιοκάρπου
Εννέα συλλήψεις σε επιχειρήσεις σε καταυλισμούς της Μεσσηνίας
Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας για τα στραγγίδια της Μαραθόλακκας: «Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός»
Μικρά από την επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΟΕΒΕΣΜ
Μήπως οι κυβόλιθοι δεν αντέχουν τα παγκάκια;
Νέο κόλπο…
Με τον κόσμο της στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» η Μαύρη Θύελλα
Αποχαιρετισμός χθες στον πρώην δήμαρχο Γαργαλιάνων Σταύρο Καλοφωλιά
Τοπικά 20.10.2026, 18:30
Εννέα παραβάσεις για μη χρήση κράνους στη Μεσσηνία
Τοπικά 20.10.2026, 18:15
Το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΟΕΒΕΣΜ
Τοπικά 20.10.2026, 18:00
Μουσεία σε Νέδουσα, Αλαγονία, Λαδά από την ΟΧΕ Ταϋγέτου
Τοπικά 20.10.2026, 16:30
Ρουβίκωνας Καλαμάτας: Τα «σπιτάκια» έκλεισαν. Ο λογαριασμός έμεινε
Φόρτωση…



