Θεωρία και πρακτική…


Στο ρεπορτάζ για την απόφαση του υπουργείου για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, χθες, ο Δημήτρης Τερζής σημείωνε μεταξύ άλλων:
«Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνάντησή τους οι δήμαρχοι της περιοχής ανέπτυξαν το όραμά τους για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, το οποίο αναλώνεται στο τρίπτυχο τουρισμός-παροχή υπηρεσιών-αγροτική παραγωγή.
Στη συνάντηση ακούστηκε και το όνομα του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, ο οποίος παράνομα στο παρελθόν προχώρησε σε εργασίες διάνοιξης δρόμων στην Ελαία, προκειμένου να χτίσει 60 βίλες σε μια έκταση 308 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται μέσα στην προστατευόμενη περιοχή με κωδικό GR2550005 και ονομασία “Θίνες Κυπαρισσίας-Νεοχώρι-Κυπαρισσία”.
“Αν θα χτίσει ο Παππάς ή όχι, έχει πάρει διαστάσεις για όλον τον Κυπαρισσιακό. Αναγάγαμε μια επένδυση σε μέγα ζήτημα και από εκεί ξεκίνησε το κακό κι έχουν διχαστεί οι τοπικές κοινωνίες”, είπε χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας.
Ωραία όλα τα παραπάνω, ωστόσο είναι λίγο δύσκολο να πείσουν για τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες δήμαρχοι που, μεταξύ άλλων, στο παρελθόν έχουν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να θάβουν σκουπίδια στο δρυμό της Φολόης (δήμαρχος Α. Ολυμπίας), έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με κατοίκους επειδή σιωπηλά συναίνεσαν στη δημιουργία λιγνιτωρυχείου στα όρια περιοχής Natura (δήμαρχος Τριφυλίας) κι έχουν αποτύχει να καθαρίσουν την πόλη τους από χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, δύο χρόνια μετά την εκλογή τους (δήμαρχος Πύργου)»…
Δια την αντιγραφή,
Α.Π.