Συζήτηση για υδατοδρόμιο, πλωτό εστιατόριο και νότιο πεζοδρόμιο Ναυαρίνου


Με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει στις 26 Φεβρουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας. Ανάμεσα σε αυτά που θα συζητηθούν είναι η μελέτη κατασκευής του νότιου πεζοδρομίου στη Ναυαρίνου, η λειτουργία πλωτού εστιατορίου, η αποκατάσταση του μόλου στην «Ψαρουπούλα» και ο προσδιορισμός θέσης για το υδατοδρόμιο.

Νότιο πεζοδρόμιο παραλιακής
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας θα συνεδριάσει την Παρασκευή το μεσημέρι και το πρώτο θέμα που θα εξετάσει είναι η έγκριση της μελέτης κατασκευής του νότιου πεζοδρομίου στη Ναυαρίνου.
Ακολούθως θα προχωρήσει σε 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2016 και σε έγκριση δαπανών για την αναγόμωση πυροσβεστήρων, για εφαρμογές λογισμικού και την αύξηση ισχύος της παροχής της ΔΕΗ στο δίκτυο του προσήνεμου μόλου.
Επίσης, θα εξετάσει την έγκριση νέας παροχής από τη ΔΕΗ και τη διάθεση πιστώσεων για περίφραξη παιδικών χαρών, για ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης στο «Χιλιόμετρο», για προμήθεια ξυλείας για την κατασκευή βιβλιοθηκών στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου και για προμήθεια μαντεμένιων απορριμματοδεκτών.

Υδατοδρόμιο
Επιπρόσθετα, θα συζητήσει για τις παραχωρήσεις χώρων χερσαίας ζώνης λιμένα Καλαμάτας για το 2016, θα λάβει απόφαση για την παραχώρηση θαλάσσιου χώρου για εγκατάσταση και λειτουργία πλωτού εστιατορίου και θα προχωρήσει στην κατάρτιση των όρων διακήρυξης. Θα εγκρίνει, δε, δαπάνη για τη σύνταξη φακέλου διαγωνισμού για τη μελέτη αποκατάστασης του ανατολικού προβόλου (μόλος Ψαροπούλας).
Άλλο σημαντικό θέμα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση είναι ο προσδιορισμός θέσης εγκαταστάσεων για το υδατοδρόμιο και η διάθεση πίστωσης για παράβολο υποβολής του αντίστοιχου φακέλου.
Παρά ταύτα, από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε χθες ότι παρασχέθηκε στο δήμαρχο η διαβεβαίωση ότι στα 52 υδατοδρόμια που προωθούνται από το ΤΑΙΠΕΔ για αδειοδότηση, εντάσσεται και αυτό της Καλαμάτας.
Άλλα θέματα που θα συζητήσει το Δ.Σ. είναι:
-Λήψη απόφασης καθορισμού θέσεων για υπαίθριο εμπόριο για το έτος 2016
-Λήψη απόφασης παραχώρησης χερσαίων χώρων, εγκατάστασης ψυχαγωγικών παιγνίων
-Τροποποίηση του Οργανισμού λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας
-Έγκριση υποβολής προτάσεων στο ΠΔΕ 2016
-Λήψη απόφασης για παραχώρηση οικίσκου (περιπτέρου) στην οδό Ναυαρίνου, νοτιοδυτική προβολή οδού Φαρών – κατάρτιση όρων διακήρυξης
-Συζήτηση σχετικά με τον κανονισμό ελλιμενισμού σκαφών στο λιμένα Καλαμάτας
-Συζήτηση σχετικά με εργασίες καθαρισμού πυθμένα προλιμένα.