Υποσχέσεις για την ποιότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού από τη νέα διευθύντρια Κατερίνα Κασιούμη


«Με τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη της πόλης για δεύτερη φορά» ήταν τα λόγια της Κατερίνας Κασιούμη, όταν ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας παρουσίασε χθες το μεσημέρι στους δημοσιογράφους την καλλιτεχνική διευθύντρια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Η πρώτη φορά ήταν όταν ανέλαβε τη διεύθυνση της Δημοτικής Σχολής Χορού. Και τότε είχε διαδεχθεί τη Βίκυ Μαραγκοπούλου, όπως και τώρα στο Φεστιβάλ, μετά την πρόσφατη παραίτηση της επί 21 χρόνια καλλιτεχνικής διευθύντριας του θεσμού.
Κατά τη χθεσινή παρουσίαση στο Δημαρχείο, ο κ. Νίκας μίλησε για ομαλή συνέχεια σε επίπεδο καλλιτεχνικής διεύθυνσης, σημειώνοντας ότι η κα Κασιούμη έχει διεθνή παρουσία και εμπειρία στα ζητήματα του χορού, ώστε να καλύψει με επαρκή τρόπο το κενό που άφησε η κα Μαραγκοπούλου. Της ευχήθηκε καλή επιτυχία και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα στηρίξει τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια με όλες του τις δυνάμεις, οικονομικά αλλά και με προσωπικό, για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για την πόλη.
Φέτος, πρόσθεσε ο δήμαρχος, το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Χορού, σε μια τέλεια αίθουσα, με αναπλασμένο τον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου, αλλά και με συντηρημένα παλιά μηχανήματα του εργοστασίου Λιναρδάκη, που θα εκτεθούν.
Η Κατερίνα Κασιούμη μίλησε για τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει, καθώς, όπως είπε, η προκάτοχός της Βίκυ Μαραγκοπούλου, με το δικό της έργο, σφράγισε την πόλη και το Φεστιβάλ της. Αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες της εποχής και την έλλειψη χρόνου για τη φετινή διοργάνωση, ωστόσο δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο.
Σημειώνεται ότι η Κατερίνα Κασιούμη επιλέχθηκε από το Δ.Σ. της «Φάρις» για τη διοργάνωση του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει διαγωνισμός για την επιλογή μόνιμου καλλιτεχνικού διευθυντή.

Σύντομο βιογραφικό
Η Κατερίνα Κασιούμη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Σε νεαρή ηλικία μετακόμισε στην Αθήνα για να αφοσιωθεί στο χορό παρακολουθώντας αρχικά μαθήματα στo φυτώριo της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.
Στη συνέχεια έγινε δεκτή στο επαγγελματικό τμήμα της Σχολής υπό την διεύθυνση της Ντένης Ευθυμίου-Τσεκούρα, από όπου αποφοίτησε το 1993 με το Δίπλωμα Καθηγήτριας Χορού (βαθμός πτυχίου «Άριστα»). Καθηγητές της, μεταξύ άλλων, ήταν οι Ray Bara, Rosa Sicart, Βίκυ Μαραγκοπούλου, Γιάννης Μέτσης, Εύα Καπάζογλου, Μαρία Γαζή, Πένυ Μελά, Μαρία Κυνηγού, Χάρης Μανταφούνης, Yvonne Ribar. Είναι κάτοχος του διπλώματος διδασκαλίας πάνω στην τέχνη του κλασικού χορού της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου (βαθμός πτυχίου «Distinction»).
Από την αποφοίτησή της έως σήμερα η Κατερίνα Κασιούμη ακολούθησε μια ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία ως χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού, ενώ έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις. Ανάμεσα στους σημαντικότερους σταθμούς της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας είναι η συμμετοχή της ως χορεύτρια και βοηθός της χορογράφου Μαρίας Χορς από το 1996 έως το 2008 στις Τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας Θερινών και Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.