Ανάπλαση μονοπατιών στη Νέδουσα


Στην τελευταία του συνεδρίαση, την περασμένη Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας προέβη σε έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση μονοπατιών Νέδουσας Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 333.880 ευρώ.
Το έργο στο οποίο αναφέρεται η μελέτη αφορά:
•στην ανάπλαση/εξωραϊσμό της κεντρικής πλατείας της Νέδουσας, όπου βρίσκεται και ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης
•στην ανάπλαση τμήματος του εσωτερικού δικτύου του οικισμού, με την κατασκευή λιθόστρωτου από ακανόνιστες λίθινες πλάκες της περιοχής
•στην αποκατάσταση του υφιστάμενου παλαιού μονοπατιού που οδηγεί σε παλαιό νερόμυλο και σε γεφύρι, με λίθους αναλόγου τύπου
•στον ηλεκτροφωτισμό τμήματος του εσωτερικού δικτύου με φωτιστικά σώματα παραδοσιακού τύπου.
Για την ανάπλαση της πλατείας προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες:
α) κατασκευή νέου πέτρινου τοιχίου και επέκταση της υφιστάμενης λιθοδομής
β) τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, όπως 7 παγκάκια περιμετρικά της πλατείας, 3 κάδοι απορριμμάτων, καθώς και κλασικών χυτοσιδηρών ιστών και φωτιστικών παραδοσιακού τύπου για τον ηλεκτροφωτισμό της πλατείας.
Η ανάπλαση του εσωτερικού δικτύου θα γίνει με την κατασκευή νέων λιθόστρωτων, μετά την αποξήλωση του υφιστάμενου τσιμέντου. Οι κλίσεις και το τελικό υψόμετρο θα ακολουθήσουν την υφιστάμενη κατάσταση, προκειμένου να μη θιγούν οι προσβάσεις των παρόδιων οικιών.
Θα γίνει, επίσης, ανάπλαση του υφιστάμενου καλντεριμιού, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπονται εργασίες όπως καθαρισμός και εκθάμνωση, καθώς και αποκατάσταση του καλντεριμιού με την τοποθέτηση λίθων.
Α.Π.