Αναβλήθηκε η δίκη του 55χρονου που ασελγούσε στην ανιψιά του


Αναβλήθηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, λόγω της αποχής διαρκείας των δικηγόρων, η δίκη του 55χρονου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Μεσσηνίας, ο οποίος συνελήφθη πέρυσι το Μάρτιο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ενώ ετοιμαζόταν να ασελγήσει σε παιδί ξαδέλφης του.
Νέα ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης θα ορίσει ο εισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας.
 
Συνεχίζεται η κράτηση
Ο 55χρονος αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, καθώς το κορίτσι τότε είχε αποκαλύψει στους αστυνομικούς ότι υπέκυπτε στις αρρωστημένες ορέξεις του επί οκτώ ολόκληρους μήνες.
Ειδικότερα, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και με την επιβαρυντική περίσταση ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους οικείους του θύματος.
Επίσης, την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου το οποίο έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του αλλά  δεν έχει υπερβεί το 13ο έτος, κατ’ εξακολούθηση.
Τέλος, κατηγορείται για πλημμελή φύλαξη όπλου.
Χθες, στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Γυθείου, ο 55χρονος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης, ζήτησε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, προκειμένου να αποφυλακισθεί, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Επ’ αυτοφώρω
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από την Αστυνομία, οι περιπέτειες της 12χρονης ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2014 και διήρκεσαν έως το Μάρτιο του 2015, οπότε ο 55χρονος συνελήφθη στο σπίτι του κοριτσιού.
Η μικρή έχει αποκαλύψει ότι ο 55χρονος επανειλημμένα είχε ασελγήσει πάνω της, αλλά λόγω των σχέσεων των δύο οικογενειών δεν αποκάλυπτε τα όσα συνέβαιναν, υπό το φόβο ότι δε θα την πίστευαν.
Συγγενικό, όμως, πρόσωπο της 12χρονης άρχισε να αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καλά και κατάφερε να την κάνει να αποκαλύψει τα όσα συνέβαιναν.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συγκατάθεση της οικογένειας και του κοριτσιού, στήθηκε επιχείρηση στο σπίτι του παιδιού πέρυσι το Μάρτιο.
Η 12χρονη κάλεσε τον 55χρονο στο σπίτι, σε ώρα που θα απουσίαζαν οι γονείς της, χωρίς όμως ο δράστης να γνωρίζει ότι εκεί ήταν κρυμμένοι αστυνομικοί.
Όταν τον αιφνιδίασαν, βρήκαν το κορίτσι γυμνό από τη μέση και κάτω και τον ίδιο με τα γεννητικά όργανα έξω από τα ρούχα. Μάλιστα, αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, ενώ αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Β.Β.