Απάντηση Δήμου Καλαμάτας για τα πορτοκάλια σε σχολεία


Κυρία διευθύντρια,
εκ μέρους του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Ε. Νίκα, σας διαβιβάζω την εξής απάντηση σε σχόλιο, που δημοσιεύθηκε στο «Θάρρος» την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, με τίτλο «Διχάζουν τα… πορτοκάλια»:
«Η διανομή φρούτων σε σχολεία της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σε εφαρμογή προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο υλοποιεί ο Συνεταιρισμός Ένωση Αργολίδος “Ρέα”. Ο Δήμος Καλαμάτας υποχρεούται να συνεργασθεί με το φορέα που υλοποιεί το πρόγραμμα, επομένως δεν έχει τη δυνατότητα επιλογής παραγωγών.
Ο Δήμος φρόντισε για την υποδοχή των φορτίων και την οργάνωση της διαδικασίας διανομής, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Επίσης, με μέριμνα του Δήμου και με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών, διανεμήθηκαν τα φρούτα στα σχολεία.
Η ποσότητα πορτοκαλιών που διανεμήθηκε, ανέρχεται σε περίπου 150 τόνους. Είχε προηγηθεί ποιοτικός έλεγχος από γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας. Οπωσδήποτε, σε μια τόσο μεγάλη ποσότητα υπάρχει το ενδεχόμενο φθοράς σε κάποια πορτοκάλια. Παρακαλούμε την κυρία να επικοινωνήσει με το Δήμο (Διεύθυνση Γεωτεχνικών) για να μας γνωστοποιήσει σε ποιο σχολείο διανεμήθηκαν τα πορτοκάλια για τα οποία διαμαρτύρεται, ώστε και εμείς να διαβιβάσουμε περαιτέρω τα παράπονα».
Κώστας Κοντοθανάσης
Γραφείο Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας Δήμου Καλαμάτας