Απάντηση σε εκτίμηση περί άκαιρης συζήτησης στο Περιφ. Συμβούλιο για τις άγονες γραμμές


Σε συνέχεια δημοσιεύματος στην έγκριτη εφημερίδα σας για τις άγονες γραμμές, θα ήθελα να προσθέσω κάποια στοιχεία που υπάρχουν και διαφοροποιούν την εκτίμηση «αδιάβαστη» σε διαβασμένη μεν, μάντισσα όμως όχι.
Συγκεκριμένα, η ανησυχία μας ως Περιφέρεια Πελοποννήσου για το μέλλον των δρομολογίων ήταν αυτονόητη και βάσιμη και επ’ ουδενί άκαιρη, διότι εκτός των άστοχων δηλώσεων του υπουργού Υποδομών κ.Σπίρτζη, που διορθώθηκαν κακήν κακώς, υπήρχε και η μεγάλη καθυστέρηση στις διαδικασίες του διαγωνισμού, που έπρεπε πολύ καιρό πριν να έχουν εκδηλωθεί.
Αντί αυτού, ΣΗΜΕΡΑ, 2-3-2016, έγινε βεβιασμένα η προκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού, που καλούσε τις εταιρείες, ώστε να κατοχυρωθεί, μόνο για το επόμενο 6μηνο, η συνέχιση των δρομολογίων και ΑΥΡΙΟ θα προχωρήσουν στο διαγωνισμό.
Θεωρώ ότι η ολιγωρία και ο αδιάφορος τρόπος που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα που άπτονται των οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας, πρέπει να ανησυχεί, όχι μόνο την αυτοδιοίκηση, αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά.
Το ότι λόγω καθυστέρησης στις διαδικασίες δεν προχώρησε, ως είθισται, ο διαγωνισμός, αλλά βεβιασμένα και με χρονικό ορίζοντα ΜΟΝΟ 6 μηνών, πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση, διότι αν δεν οφείλεται σε ανικανότητα, τότε οφείλεται σε άλλον σχεδιασμό, που ακόμη δεν ξέρουμε.
Αντωνία Μπούζα
Περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου, εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού