Γ. Κοζομπόλη: Άξονας σταθερότητας η τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ


Σε συνέχεια της τριμερούς συνάντησης κορυφής των αρχηγών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Μάρτη στη Λευκωσία συνάντηση αντιπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων των τριών Κοινοβουλίων.
Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής Κ. Δουζίνας, και τα μέλη της, βουλευτές, Παναγιώτα Κοζομπόλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Ι. Κεφαλογιάννης (Ν.Δ.).
Σκοπός της συνάντησης ήταν η καταρχήν επεξεργασία των επιμέρους θεμάτων που είχαν συμφωνηθεί, επί της αρχής, στη συνάντηση κορυφής, στις 28 Ιανουαρίου, που αφορούσαν στη συνεργασία των τριών χωρών σε διάφορους τομείς.
Η ελληνική αντιπροσωπεία δήλωσε ότι η Ελλάδα παραμένει πιστή στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και επεσήμανε ότι μαζί με την Κύπρο είναι χώρες σταθερότητας. Η δε συνάντηση της Λευκωσίας κατέληξε σε κοινή δήλωση, στην οποία αναφέρεται ότι οι αρμόδιες επιτροπές των Κοινοβουλίων Κύπρου-Ελλάδος-Ισραήλ αναλαμβάνουν ρόλο στις προσπάθειες ειρήνευσης στην ανατολική Μεσόγειο και αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών.