Διαγωνισμό για τα σκουπίδια του κάνει ο Δήμος Δυτικής Μάνης


Διαγωνισμό για τη μεταφορά και τη διάθεση των απορριμμάτων του προκήρυξε ο Δήμος Δυτικής Μάνης. Αυτός θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) και το σύστημα «Προμηθέας», ενώ θα είναι ανοικτός, δημόσιος και μειοδοτικός.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 243.540 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές τους από την Παρασκευή 11 Μαρτίου, ενώ καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού είναι η Τρίτη 22 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί.
 
Διαγωνισμός
Ο ανάδοχος που θα μειοδοτήσει στο διαγωνισμό θα εκτελεί τις εργασίες μεταφόρτωσης, μεταφοράς και διάθεσης του συνόλου των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Δυτικής Μάνης με δική του ευθύνη και δαπάνες σε χώρο νόμιμης διάθεσης ή επεξεργασίας στερεών αστικών απορριμμάτων, σύμφωνα με τις εθνικές και ευρωπαϊκές διατάξεις.
Το έργο αυτό θα το εκτελεί για ένα έτος. Σύμφωνα με τη μελέτη που συντάχθηκε, το τίμημα ορίζεται σε 60 ευρώ/τόνο απορριμμάτων πλέον ΦΠΑ. Η ετήσια ποσότητα απορριμμάτων που παράγεται σε ολόκληρο το Δήμο Δυτικής Μάνης ανέρχεται περίπου σε 3.300 τόνους.
 
Σε νόμιμο χώρο
Ο ανάδοχος θα πρέπει να αποδεχτεί και τον εξής όρο: εάν στο μεταξύ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου δοθεί οριστική λύση για τη διάθεση των απορριμμάτων ή ο Δήμος Δυτικής Μάνης βρει άλλη προσωρινή λύση επεξεργασίας ή διάθεσης των απορριμμάτων, η σύμβαση θα λύεται, χωρίς καμία επιβάρυνση για το Δήμο.
Στο διαγωνισμό δικαίωμα συμμετοχής έχουν ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) και θα πρέπει να διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία, την τεχνογνωσία και την ικανότητα, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Όσοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα πρέπει να προσκομίσουν άδεια μεταφοράς αποβλήτων και κάθε επίσημο παραστατικό που θα αποδεικνύει την εμπειρία τους σε εργασίες μεταφόρτωσης, μεταφοράς και διάθεσης σε νόμιμα λειτουργούντα χώρο απόθεσης ή επεξεργασίας σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων.
Τέλος, θα πρέπει να καταθέσουν και βεβαίωση από νόμιμα λειτουργούντα χώρο ότι θα αποδέχεται τα απορρίμματα του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Της Βίκυς Βετουλάκη