Διεθνής διαγωνισμός για διαχείριση απορριμμάτων από το Δήμο Καλαμάτας


Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην τελευταία του συνεδρίαση, ενέκρινε τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι: «Επεξεργασία αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου με κινητό σύστημα διαχωρισμού – Κομποστοποίηση οργανικού κλάσματος – Αξιοποίηση ανακυκλώσιμων», προϋπολογισμού 3.306.340 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ και 4.959.360 ευρώ με το ΦΠΑ και τα δικαιώματα προαίρεσης.
Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η εργολαβική ανάθεση της επεξεργασίας των σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας μέσω κινητής μονάδας, η οποία θα διαθέτει σύστημα κομποστοποίησης των οργανικών απορριμμάτων.
Η κινητή μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων θα εγκατασταθεί σε κατάλληλο δημοτικό χώρο, για τον οποίο βρίσκεται σε ισχύ η απαιτούμενη ΑΕΠΟ. Η έναρξη της σύμβασης τοποθετείται χρονικά εντός του 2016 και η διάρκειά της θα είναι δύο έτη από την υπογραφή της.
Οι απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία της μονάδας (πλην του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού) οι οποίες περιγράφονται στην ισχύουσα ΑΕΠΟ θα κατασκευασθούν από το Δήμο Καλαμάτας.
Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα να παρατείνει χρονικά τη σύμβαση για ένα ακόμη έτος, με αντίστοιχη αύξηση του τιμήματος (άσκηση δικαιώματος προαίρεσης).