Κεντρικό θέμα η ομιλία Σαμαρά…


Έμφαση έδωσαν και τα αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας προχθές.
Ιδού πώς την περιέγραψε ο ΜΙΚΡΟπολιτικός στα «ΝΕΑ»: «Εφ’ όλης της ύλης ήταν η πολιτική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά από την Καλαμάτα – με την οποία, προφανώς, διαμήνυσε σε διάφορες πλευρές ότι δεν προτίθεται να δοξαστεί δια της σιωπής του.
Από τα ζητήματα που ο ίδιος άνοιξε ή σχολίασε, γίνεται αντιληπτό ότι ο πρώην πρωθυπουργός παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις – σε σημείο που του επιτρέπει και συνδυαστικά σχόλια για όσα διαδραματίζονται μετά τη δική του αποχώρηση από το Μαξίμου.
Εξού και η διασύνδεση της διαπραγμάτευσης Τσίπρα με την τρόικα, την προηγούμενη άνοιξη, με την όψιμη μάχη του πρωθυπουργού κατά της “διαπλοκής”: “Αν δεν ήταν όλα αυτά τόσο σοβαρά, θα μπορούσα να μιλήσω για κυβερνητική φαρσοκωμωδία. Ή και για τσίρκο ακόμα… Γιατί όταν πας από το ‘ουάου’ του κ. Βαρουφάκη στο ‘νιάου’ της… γάτας των Ιμαλαΐων, τότε προφανώς έχεις ως κυβέρνηση απόλυτα αυτοδιασυρθεί” είπε ο Σαμαράς – και αν κρίνω από το χειροκρότημα των Καλαματιανών, “έγραψε”…
Ήταν εξίσου προφανές ότι ο Σαμαράς από την πατρογονική περιφέρεια δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στην προσπάθεια εμπλοκής του με το κύκλωμα των μιντιακών εκβιαστών, με αφορμή την όποια διασύνδεση κάποιων εκ των διωκομένων με τη Ν.Δ.
Η αντίδρασή του ήταν έντονη, όχι μόνον επειδή μια κομματική ηγεσία καλείται να απολογηθεί για όποιον περνά ή μιλάει με τα κομματικά γραφεία, αλλά επειδή δεν είναι εύκολο να ξεχάσει ότι εκείνοι που υποτίθεται ότι στήριξε ήταν και οι μοναδικοί που είχαν φτιάξει κηδειόσημο – και μάλιστα πρωτοσέλιδο και ολοσέλιδο, φωτογραφία – για τη δική του κυβέρνηση.
Πρόκειται για πρακτική χουλιγκανισμού, που μπορεί να παραμένει ακόμη ζωντανή σε κάποια γήπεδα, αλλά από την πολιτική είχε εξαφανιστεί από τη δεκαετία του ’90.
“Έφτασαν στο έσχατο κατάντημα να κατηγορούν εμάς για ‘κύκλωμα εκβιαστών’. Μας χρεώνουν ποιους; Αυτούς που έβριζαν εμάς επί χρόνια και στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα. Μέχρι και πρωτοσέλιδο, ολοσέλιδο κηδειόσημο είχε βγάλει για μένα αυτό το ‘κύκλωμα’ (σ.σ. αναφερόταν σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Ακρόπολης), ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ τον στήριζαν με κάθε τρόπο” αντεπιτέθηκε προχθές ο Μεσσήνιος».
Α.Π.