Κυπελλούχος Γαλλίας ο Πετρέας!


Ο Γιώργος Πετρέας πανηγύρισε την Κυριακή μαζί με τους συμπαίκτες του στην Αζαξιό την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της ομάδας, καθώς οι Κορσικανοί επικράτησαν με 3-2 (23-25, 25-15, 21-25, 25-19, 16-14) της Ρεν στον τελικό του κυπέλλου Γαλλίας που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Κουμπερτέν» του Παρισιού.
Η συμβολή του Καλαματιανού διεθνή ήταν καταλυτική, ενώ σε δηλώσεις του στο sportsfeed.gr και τον Δημήτρη Τυχάλα, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Δεν μπορώ να σου περιγράφω τα συναισθήματα μου! Οι τελευταίοι μου τίτλοι ήταν το πρωτάθλημα και το σούπερ καπ την σεζόν 2007-2008 με τον Ηρακλή και όσο πλησίαζε η ώρα του τελικού σκεφτόμουν ότι ήρθε η ώρα να πάρω κάτι. Είναι η 4η μου χρονιά στο εξωτερικό, αλλά τόσο η Ναρμπόν που έπαιζα πριν όσο και η Αζαξιό δεν είναι τα μεγάλα ονόματα που πρωταγωνιστούν και διεκδικούν τίτλο κάθε χρόνο. Με την Ναρμπόν όμως φτάσαμε στην πρώτη χρονιά στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και τώρα ήρθε με την Αζαξιό η κατάκτηση του κυπέλλου», είπε στο Sportsfeed ο Καλαματιανός άσος ο οποίος μαζί με τους συμπαίκτες του από τη στιγμή που προκρίθηκαν στον τελικό ένιωθαν (και θα νιώθουν) ως οι βασιλιάδες της Κορσικής, λόγω της θερμής συμπαράστασης του κόσμου.
Έχοντας παίξει σε Ηρακλή, Άρη, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, αλλά έχοντας βρει πλέον την Ιθάκη του στο σαμπιονά ο Γιώργος δεν ήθελε να μιλήσει για δικαίωση. «Το άθλημα μας είναι ομαδικό, όχι ατομικό, οπότε δεν τίθεται θέμα προσωπικής δικαίωσης. Όμως όσο κυνηγάς το όνειρο σου κάποια στιγμή θα δικαιωθείς», είπε χαρακτηριστικά ενώ στην ερώτηση μας αν αισθάνεται πλέον… Γάλλος η απάντηση ήταν… αποστομωτική: «Μετά το τέλος της χρονιάς θα είμαι Γάλλος, αφού μετά από τέσσερα χρόνια δεν καταλαμβάνεις πλέον θέση ξένου. Θέλοντας και μη λοιπόν αισθάνομαι Γάλλος (γέλια)».
Στο Παρίσι βρέθηκαν ο Μάριος, ο κολλητός του από τα παιδικά τους χρόνια κι άλλοι δύο φίλοι του, ο Βαγγέλης Κουτουλέας ο πνευματικός του πατέρας ο οποίος ταξίδεψε από το Λονδίνο (όπου μένει μόνιμα) για να ζήσει αυτή τη στιγμή κι ο μάνατζερ του Θάνος Μιχαλόπουλος.