Μικρά μικρά από την εκδήλωση της ΝΔ στο Belvedere…


*Ιδιαίτερα ευδιάθετος εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής ο πρωην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς… Συνομίλησε για πολλή ώρα με όλο τον κόσμο και θυμήθηκε πολλές ιστορίες από τη μακρόχρονη πορεία του ως βουλευτής του νομού… Δυνατό του προσόν, άλλωστε, που αναγνωρίζεται από «εχθρούς και φίλους», η ισχυρή του μνήμη, σπάνια για πολιτικούς.

IMG_4032_resize (2).JPG

*Τον Αντώνη Σαμαρά συνόδευε η σύζυγός του, Γεωργία… Πάντα διακριτική, όπως όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στο Μεσσήνιο πολιτικό, παρακολούθησε από απόσταση και μακριά από τα φλας την ομιλία του συζύγου της. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία με δει παλιούς φίλους και γνωστούς.

*Αν και οι απουσίες τόσο των πρώην βουλευτών Γιάννη Λαμπρόπουλου και Δημήτρη Σαμπαζιώτη όσο και του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα ήταν αναμενόμενες… η έκπληξη ήρθε από τη Μεσσήνη και την απουσία του Στάθη Αναστασόπουλου και των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του.

*Μπορεί να απουσίαζε, όπως αναμενόταν, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και μαζί αρκετοί αντιδήμαρχοι, ωστόσο δυναμικό ήταν το «παρών» των πρώτων σε σταυρούς (και με διαφορά από τους υπόλοιπους) δημοτικών Συμβούλων, Μαρίας Οικονομάκου και Παναγιώτη Γιαννόπουλου, αλλά και των υπόλοιπων τριών που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, Θανάση Βασιλόπουλου, Παναγιώτας Ντίντα και Γιάννη Αδαμόπουλου.

IMG_3430_resize (1).JPG

*Πανελλαδικό ενδιαφέρον προκάλεσε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά… Η πρώτη δημόσια επανεμφάνιση και ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, όπως ήταν φυσικό, έπαιξε στις «πρώτες ειδήσεις» των μεγάλων ειδησεογραφικών ιστοσελίδων της χώρας.

*Ο περισσότερος κόσμος από όσους περίμεναν στην εκδήλωση έφερε και προβλήματα… Αρκετοί έμειναν όρθιοι, ενώ κομφούζιο επικράτησε και στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου.

«Ο συκοφάντης είναι το χειρότερο θηρίο»

kideia.jpg
Τη φράση αυτή του αειμνήστου Κωνσταντίνου Τσάτσου χρησιμοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς για να απαντήσει στην προσπάθεια της κυβέρνησης από κοινού με εκδοτικό συγκρότημα να χρεώσουν στη Ν.Δ. και την κυβέρνησή του το κύκλωμα των εκβιαστών.
Ο πρώην πρωθυπουργός θύμισε ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι πήγαιναν μέχρι πρόσφατα χέρι χέρι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας παράλληλα το πρωτοσέλιδο που είχαν βάλει με το “Κηδειόσημο” για τον ίδιο, αλλά και την ανήθική επίθεση που είχαν εξαπολύσει οι ίδιοι στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, από την ΕΡΤ, ανήμερα μάλιστα του debate για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Κ. Γαζ.