Η κατάσταση αυτή με τους μετανάστες στη χώρα μας θα κρατήσει για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει.
Απευθυνόμενος στους δημάρχους στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε ότι η χώρα μας, από χώρα transit, μετατρέπεται σε χώρα εγκατάστασης. «Μην πανικοβάλλεστε» φέρεται να είπε ωστόσο, «το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο».
Ο υπουργός εκτίμησε ότι θα μείνουν μόνιμα οι πρόσφυγες στη χώρα μας για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Έτσι, σημείωσε ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, πρέπει να τους μαζέψουμε, να μην είναι στους δρόμους.
Ο κ. Μουζάλας παρομοίασε την κατάσταση με ένα σεισμό, ο οποίος βρίσκεται στις πρώτες ημέρες του και εκτίμησε ότι θα υπάρχουν «μετασεισμοί». Σύμφωνα τις ίδιες πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εκτίμησε, μιλώντας στους δημάρχους, ότι η Ειδομένη -ελληνοσκοπιανά σύνορα- θα παραμείνει κλειστή για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.
eradio.gr
Μουζάλας: H Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει, η προσφυγική κρίση θα κρατήσει 2-3 χρόνια
Δείτε επίσης.
29 μαθητικές δημιουργίες από τη Μεσσηνία ταξίδεψαν στην Αθήνα
Πριν 94 χρόνια
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των βιβλίων του Άρη Γ. Μαυρομμάτη στην Καλαμάτα
Ραπτόπουλο: Πεζοπορία στην Παλαιά Βρύση και επιστροφή την Κυριακή
«Κινδυνεύουμε!» λένε οι κάτοικοι, αλλά στον Δήμο ο ένας κατηγορεί τον άλλον
Ο καιρός αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα
Πιο πολλά χρόνια διαρκεί το master plan απ’ όσο χρειάστηκε η κατασκευή του λιμανιού!
Ιμανόλ Αλγουαθίλ το παιχνίδι με την Καλαμάτα δεν είναι εύκολο
Τοπικά 23.10.2026, 18:30
Χριστιάνοι: Παραμένει κλειστός για τα βαρέα οχήματα ο δρόμος
Τοπικά 23.10.2026, 17:30
Βολές Λεβεντάκη κατά της διοικήτριας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
Τοπικά 23.10.2026, 17:00
Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε…
Αστυνομικά 23.10.2026, 16:29
Πρόστιμα για ζώα στην Τριφυλία
Τοπικά 23.10.2026, 16:00
Φτιάχνει η Δημοτική Αρχή σωματεία;
Φόρτωση…










