Παναγιώτης Λαφαζάνης: Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη (φωτογραφίες και βίντεο)


«Η αριστερή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μεταμφιεσμένη δεξιά»
Στην Καλαμάτα βρέθηκε από χθες το πρωί ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθώς το απόγευμα ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση με τίτλο «Υπάρχει εναλλακτική πολιτική στο 3ο μνημόνιο! Η πολιτική πρόταση της ΛΑΕ».
Πριν από την ομιλία, όμως, ο κ. Λαφαζάνης συναντήθηκε με φορείς της πόλης, ώστε να μάθει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συνοδεία των δύο πρώην βουλευτών, Θανάση Πετράκου και Έλενας Ψαρρέα, ξεκίνησε από το Επιμελητήριο. Στη συνέχεια προτίμησε να μιλήσει με τον κόσμο και έτσι περπάτησε στην οδό Αριστομένους. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής πολλοί ήταν αυτοί που συνομίλησαν μαζί του και ρώτησαν τη γνώμη του για την τρέχουσα κατάσταση.
Επόμενος σταθμός του Π. Λαφαζάνη στην Καλαμάτα ήταν το Εργατικό Κέντρο, όπου μίλησε με τους εκπροσώπους του Τύπου, ενώ ακολούθησε μεγάλη σύσκεψη-συζήτηση με εκπροσώπους φορέων της πόλης και του νομού.
Αργότερα επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί με το ελαιόλαδο, ενώ η επίσκεψή του «έκλεισε» με ομιλία στην αίθουσα «Α. Κουμουνδούρος».
Σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση αυτή δε θα καταφέρει να περάσει τις αλλαγές που επιβάλλει το τρίτο μνημόνιο και είναι θέμα χρόνου η οικουμενική κυβέρνηση, με τις συμμαχίες να έχουν φανεί εδώ και καιρό και απλά τη Νέα Δημοκρατία να κάνει νάζια για το ποιος θα ηγηθεί αυτού του σχήματος.
Κατά τον ίδιο, η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τριπλό μνημόνιο, αφού, πέρα από το τρίτο μνημόνιο, έχει μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων. Τρίτο είναι το μνημόνιο που έφερε το ΝΑΤΟ.
Όπως κατήγγειλε ο Π. Λαφαζάνης για το Προσφυγικό, καταπατάται το διεθνές δίκαιο, με αποτέλεσμα να συμβαίνει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Δική του θέση είναι να είναι ανοιχτά τα σύνορα για τους πρόσφυγες, ώστε να φτάνουν στον προορισμό που επιθυμούν.
Σχετικά με τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ, τη θεώρησε πισώπλατη μαχαιριά για τα εθνικά συμφέροντα και την ειρήνη στην περιοχή.
Από εκεί και πέρα, ανέπτυξε την άποψη της ΛΑΕ, που για να τεθεί σε εφαρμογή πρέπει η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη και το ευρώ. Αφού συμβεί αυτό, θα είναι δυνατό να γίνει διαγραφή του δημόσιου χρέους και σεισάχθεια για το ιδιωτικό χρέος, εθνικοποίηση και κοινωνικοποίηση των τραπεζών, κατάρτιση ενός φορολογικού συστήματος για την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των φτωχότερων και για υποβοήθηση της ανάπτυξης, αποκατάσταση του εργατικού δικαίου και επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων των εργαζομένων με τους εργοδότες, καθώς και να δημιουργηθεί ένα ριζοσπαστικό στρατηγικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.

-Εντυπωσιακή σε όγκο η χθεσινή ομιλία 
Κατάμεστη από κόσμο ήταν χθες η αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», όπου το βράδυ ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ήταν κεντρικός ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση του κόμματος.
Η εκδήλωση αυτή εντασσόταν στο πολιτικό άνοιγμα του κόμματος, με ανοιχτές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, ώστε να γίνονται συζητήσεις, αλλά και γνωστές οι απόψεις της ΛΑΕ, απόψεις αναγκαίες και ρεαλιστικές, όπως τις χαρακτήρισε ο Π. Λαφαζάνης.
Σχετικά με την πόλη της Καλαμάτας και τη Μεσσηνία, ο πρόεδρος της ΛΑΕ επισήμανε ότι είμαστε ένας νομός με μεγάλη ιστορία στους αγώνες και με δυνατότητες, οι οποίες όμως δεν αξιοποιούνται, και σε αυτό οφείλεται η μεγάλη ανεργία της περιοχής.
Μιλώντας για τα στελέχη της ΛΑΕ, είπε ότι είναι άτομα που ποτέ δεν πρόδωσαν τη θέση τους και δεν πέταξαν στα σκουπίδια το περήφανο όχι του δημοψηφίσματος.
Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη σχέση του με την Αριστερά, τον χαρακτήρισε μια νέα μεταμφιεσμένη Δεξιά.
Παρ’ όλα αυτά, δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν έχει χαθεί ο πόλεμος, αλλά μια μάχη, που όμως δεν κρίνει το αποτέλεσμα, αφού πλέον η ΛΑΕ είναι αποφασισμένη να απαλλάξει την Ελλάδα από τα μνημόνια και την υποδούλωση, αρκεί μόνο όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν σε αυτά τα ιδανικά να ενωθούν.
Π.Μπ.

https://youtu.be/tYorTDKo5tA