Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Λυκείων Μεσσηνίας: Το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας πήρε τον τίτλο (φωτογραφίες)


Την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Λυκείων Μεσσηνίας, πανηγύρισε γι’ ακόμη μία φορά η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας, καθώς νίκησε με 1-0 την ομάδα του 4ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας, στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη χθες το πρωί στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας».
Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Ιωάννης Μαργέλης (30΄ με πλασέ έπειτα από ωραίο γύρισμα του Χρήστου Θεοδωρόπουλου).
Στο 64΄ η ομάδα του 4ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας σημείωσε γκολ  με τον Διπλάρη, το οποίο ακυρώθηκε με απόφαση του διαιτητή Νίκου Γκούμα για φάουλ στον Μάντη.
Καλές ευκαιρίες για την ομάδα του 4ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας έχασαν οι Παλιατσέας (5΄), Δ. Γιαννακόπουλος (42΄), Δρογγίτης (43΄) και Μπαζάνη (62΄), ενώ η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας απείλησε με τους Μαργέλη (2΄), Δαλκαφούκη (44΄).
Μετά τη λήξη του τελικού υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ ποδοσφαιριστών  των 2 ομάδων και με την  επέμβαση των υπευθύνων των δύο ομάδων αλλά και των στελεχών της ομάδας Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας τα πνεύματα ηρέμησαν. Πάντως ο διαιτητής Νίκος Γκούμας δεν έδειξε κόκκινες κάρτες. Βοηθοί ήταν οι Ηλίας Ρέκκας, Κωνσταντίνος Βοσνάκης από την ΕΠΣ Μεσσηνίας.
4Ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Γρηγόρης Κόλλιας): Τσιγάρος, Δωδέκατος, Κανελλόπουλος, Διπλάρης (23΄ Μπραχίμι), Δουβίκας, Δαλκαφούκης, Σ. Γιαννακόπουλος, Κ. Γιαννακόπουλος, Δρογγίτης, Μπαζάνης, Τόφαλης (65΄ Μπομπόνης). Στον πάγκο ήταν οι Καρράς, Κουραμπάς, Νικολόπουλος, Μπαντάς, Κερανούδης.
1Ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Παναγιώτης Φλαούνας): Π. Γεωργουλάκος, Κ. Κοστρίβας, Μάντης, Μαργέλης (65΄ Ι. Μάντης), Παλιτσέας, Μπέρμπερι, Θεοδωρόπουλος, Λεμπέσης (68΄ Δημητρακόπουλος), Φιλίππου, Λέκκας.
Στον πάγκο ήταν οι Κατσαμπάνης, Κατσίρας.
 
ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Μετά την ολοκλήρωση  του μεγάλου τελικού έγιναν οι απονομές. Τα μετάλλια στο διαιτητικό τρίο έδωσε ο προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας Χριστόδουλος Στυλιανίδης. Τα μετάλλια και τα διπλώματα στους ποδοσφαιριστές της φιναλίστ ομάδας του  4ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας, έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, έχοντας τη συνδρομή του στελέχους του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, Νίκου Κακαλέτρη.
Το Κύπελλο, τα μετάλλια και τα διπλώματα στους  ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας ομάδας του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας έδωσε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, έχοντας επίσης τη συνδρομή του κ. Κακαλέτρη.
Στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» διακρίναμε μεταξύ άλλων τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας και τεχνικό διευθυντή της ΕΠΣΜ Άγγελο Σκαφιδά, τον «σκάουτερ» της ΕΠΣΜ και προπονητή του Απόλλωνα Πεταλιδίου Αλέκο Τσατά, τον πρόεδρο της Ομόνοιας Γιάννη Μανωλόπουλο  και τεχνικούς διαφόρων τοπικών ομάδων, Σωτήρη Μπουραντώνη (Ομόνοια), Μιχάλη Φασουλή (Εθνικός Μελιγαλά), Λεωνίδα Μούργο (Ολυμπιακός Καλαμάτας), παράγοντες και πολλούς γονείς.

  • Η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας στη Β΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Λυκείων, θ’ αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Λακωνίας.