Σεμινάρια για το ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας


Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου ανακοινώνει την έναρξη σεμιναρίων με αντικείμενο «Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας Ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας».
Αφορά αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα διαλέξεων-σεμιναρίων που απευθύνεται σε ελαιοτριβείς και τυποποιητές της Ζώνης ΠΟΠ του Νομού Μεσσηνίας. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Ιδρύματος.

Σκοπός
Απώτερος σκοπός και στόχος είναι η επίτευξη ολικής ποιότητας ενός ΠΟΠ προϊόντος όπως είναι το ελαιόλαδο Καλαμάτας και προκειμένου να διασφαλισθούν: η πιστοποίηση των εμπλεκομένων, οι αγοραστές, οι καταναλωτές για την ασφάλεια (υγιεινή) του παραγόμενου παρθένου ελαιολάδου και η φήμη του μέσα από την τήρηση του κανονιστικού πλαισίου και τη διασφάλιση της ποιότητάς του ως ΠΟΠ και ιδιαίτερα μετά την επέκτασή του.

Θεματικές ενότητες
Οι θεματικές ενότητες θα περιλαμβάνουν αντικείμενα και δεξιότητες που πρέπει να ακολουθούνται από τα ελαιοτριβεία και τα τυποποιητήρια σε ό,τι αφορά την υγιεινή, την επαγγελματική ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος, την ταυτοποίηση των κινδύνων, την αξιολόγηση των κρίσιμων σημείων ελέγχου, τη διασφάλιση της ιχνηλασιμότητας, της επισήμανσης και της ποιότητας.

Διάρκεια
Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται σε κύκλους (τμήματα) απογεύματα και θα είναι συνολικής διάρκειας 25 ωρών (πεντάωρο/πέντε εργάσιμες ημέρες). Τα τμήματα θα αποτελούνται από 8-10 άτομα. Έναρξη: 1η Απριλίου.

Κόστος
Το κόστος για κάθε συμμετέχοντα θα είναι 250 ευρώ.