STOP στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών στην Καλαμάτα


Σε αποχή από τα καθήκοντά τους, μετά τη λήξη του ωραρίου τους, βρίσκονται οι υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών. Αυτό σημαίνει ότι- και- στην Καλαμάτα δε γίνονται εξετάσεις για τους υποψήφιους οδηγούς, δε γίνεται επέκταση διπλωμάτων, δε γίνονται έλεγχοι οχημάτων και εξετάσεις για την ανανέωση του διπλώματος των μεγάλων σε ηλικία οδηγών.
Οι υπάλληλοι απέχουν διότι έχουν κοπεί οι υπερωρίες τους, αλλά και δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη για την εκτός κανονικού ωραρίου εργασία τους.
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Φαββατά, υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών στην Καλαμάτα και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, η αποχή γίνεται με απόφαση της Ομοσπονδίας.
Επισήμανε δε, ότι οι υπερωρίες κόπηκαν με το νόμο 4354/2015, ο οποίος ισχύει από 1/1/2016. Πρόσθεσε, όμως, ότι προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και να συνεχιστεί η καταβολή των υπερωριών, κατατέθηκε σχετική τροπολογία στη Βουλή, η οποία ωστόσο αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή.
Ο κ. Φαββατάς ανέφερε ότι η συμμετοχή στην αποχή είναι καθολική σε όλη την Ελλάδα και έτσι δε γίνονται εξετάσεις για τους υποψήφιους οδηγούς (στην Καλαμάτα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη), δεν έχουν συγκροτηθεί οι Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές, που σημαίνει ότι δεν εξετάζονται οι οδηγοί ηλικίας άνω των 80 ετών προκειμένου να ανανεωθεί το δίπλωμά τους, δε λειτουργούν τα μεικτά κλιμάκια ελέγχου που πραγματοποιούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στο οδικό δίκτυο, ενώ δεν εργάζονται και οι επιθεωρητές.
Σημείωσε, τέλος, ότι τα έσοδα που έχει το κράτος από την υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων  του υπουργείου Μεταφορών ανέρχονται, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, στα 48.000.000 ευρώ, ενώ η δαπάνη για την καταβολή των υπερωριών στα 6.800.000 ευρώ.