Απεργούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι


Απεργούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Σε δηλώσεις της χθες η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νικολίνα Λέκκα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της που άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς δεν ακολούθησαν την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργία, ωστόσο κάλεσε υπαλλήλους και πολίτες να συμμετέχουν, όπως και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί μπροστά από το Διοικητήριο της Καλαμάτας.
 
Δε συμμετέχουν
Κατά την κα Λέκκα, θα ήταν καλύτερα να συμμετέχουν και άλλοι φορείς και εργαζόμενοι στη σημερινή απεργία: «Δυστυχώς, αυτό δε συνέβη αυτή τη φορά και χάσαμε τη μεγάλη δυναμική του εργατικού κινήματος που αναπτύχθηκε με την απεργία στις 7 Φεβρουαρίου. Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους πολίτες, όχι μόνο τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, να έρθουν σήμερα στη συγκέντρωση να μας συμπαρασταθούν και να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί. Πολλές φορές κατηγορούν το συνδικαλιστικό κίνημα ότι δε δραστηριοποιείται, αλλά και η συμμετοχή των πολιτών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Έχουμε κάνει συγκεντρώσεις, ακόμα και απογευματινές ώρες, και δωρεάν μεταφορά για συγκεντρώσεις στην Αθήνα, αλλά δεν υπήρξε μεγάλη συμμετοχή. Ο κόσμος έχει μια εικόνα ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα, αλλά δεν είναι έτσι. Μια μεγάλη συμμετοχή σε μια απεργία, σε μια διαμαρτυρία, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε μη κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή».
 
Εκτός συμβουλίων και επιτροπών
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζομένους σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, των Σωματείων και των Ομοσπονδιών. Αποφασίσθηκε, δε, η συνέχιση της απεργίας – αποχής όλων των δημοσίων υπαλλήλων από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των συμβουλίων και των επιτροπών του Δημοσίου από τη Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή, 8 Απριλίου, με δυνατότητα συνέχισης με νεότερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Της Βίκυς Βετουλάκη