Ενδιαφέρον Δήμου Αγρινίου και Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για το Φεστιβάλ Ελαιολάδου Καλαμάτας


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα έχει εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα από φορείς της Αιτωλοακαρνανίας. Μάλιστα, έως σήμερα έχει οριστικοποιηθεί η παρουσία του Δήμου Αγρινίου και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
Συγκεκριμένα, από πλευράς Δήμου Αγρινίου θα υπάρξει αποστολή με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο για θέματα τοπικής ανάπτυξης, Γιώργο Μελιάδη, και την προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου, Βασιλική Καραπαπά.
Η κα Καραπαπά αύριο Κυριακή το πρωί θα παρουσιάσει το πρόγραμμα προώθησης προϊόντων ελιάς που υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου. Επιδίωξη της αποστολής είναι η επαφή με το Δήμο Καλαμάτας, αλλά και άλλους Δήμους της περιοχής.
Το δε Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Γιώργο Ρόμπολο, επικεφαλής επιχειρηματιών του νομού.
Με την ευκαιρία, μάλιστα, της παρουσίας τους στην Καλαμάτα οι επιχειρηματίες της Αιτωλοακαρνανίας θα επιδιώξουν επαφές για επιχειρηματικές συνεργασίες, ενώ το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, μέσω του προέδρου του κ. Μανιάτη, δήλωσε ότι θα συνδράμει σχετικά.
Τόσο ο Δήμος όσο και το Επιμελητήριο θα έχουν περίπτερο στον εκθεσιακό χώρο, όπου θα μπορούν να γίνονται συναντήσεις για την ανάπτυξη συνεργασιών.
Το ενδιαφέρον των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί προέρχεται από ένα νομό όπου τα τελευταία χρόνια η ελαιοκαλλιέργεια αναπτύσσεται δυναμικά, υιοθετώντας συχνά και νέες καλλιεργητικές μεθόδους.
Επίσης, αποδεικνύεται η ευρύτερη απήχηση που έχει το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς που γίνεται στην Καλαμάτα και το πόσο σημαντικό γεγονός μπορεί να αποτελέσει για την ελαιοκομία στη χώρα μας.