Λ. Αυγενάκης από την Καλαμάτα: “Ήρθε η ώρα η φιλελεύθερη ιδεολογία να κυριαρχήσει και στην Ελλάδα”


Η επεισοδιακή μου σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά κατέληξε σε μια στενή φιλία”

ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή το μέτωπο της διαφθοράς”

Επίσκεψη στην Καλαμάτα πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στις 10π.μ. Το πρωί στα τοπικά ΜΜΕ και στη συνέχεια συμμετείχε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου “REX” όπου πραγματοποιήθηκε διευρυμένη νομαρχιακή συνεδρίαση, η τελευταία υπό την προεδρία του αποχωρήσαντα Περικλή Μαντά.

Ο κ. Αυγενάκης, βρέθηκε στην Καλαμάτα στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, που πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα, εν όψει του επικείμενου 10ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στα τέλη του μήνα. Δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που και στη Μεσσηνία υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες ενώ επισήμανε ότι μέλημα όλων είναι η ενότητα του κόμματος που εκφράζεται πρώτα από τους πρωην προέδρους και στη συνέχεια από όλους τους υποψηφίους στις πρόσφατες εκλογές για την προεδρία του κόμματος.

Τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο, η επίσκεψη του στη Μεσσηνία, γενέτειρα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενός πρωθυπουργού που κράτησε τη χώρα όρθια, ενώ πρόσθεσε ότι η σχέση τους, αν και ξεκίνησε επεισοδιακά με τη διαγραφή του, εξελίχθηκε σε μια στενή φιλία και αμοιβαία εκτίμηση.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Ηρακλείου, εξαπέλυσε επίθεση στη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, λέγοντας μάλιστα ότι τα δυο αυτά πολιτικά κόμματα μαζί με τη Χρυσή Αυγή αποτελούν το μέτωπο της διαφθοράς. Το μοναδικό καλό που μπορούν να κάνουν στη χώρα είναι να “Φύγουν το συντομότερο από την εξουσία” πρόσθεσε. “Ήρθε η ώρα η φιλελεύθερη ιδεολογία να κυριαρχήσει και στην Ελλάδα ειδικά τώρα που όλοι κατάλαβαν την απάτη της αριστερής ιδεολογίας” τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Επίθεση εξαπέλυσε και για το προσφυγικό αναφέροντας, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ως το βασικό υπεύθυνο που η χώρα κατάντησε ξέφραγο αμπέλι, ενώ είπε ότι σε μια εβδομάδα η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει έτοιμη πρόταση για το προσφυγικό, με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, ύστερα από τις παλινωδίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Όσον αφορά στο συνέδριο υποσχέθηκε ανανέωση, ενώ συμφώνησε για πολλά στρεβλά που υπάρχουν στο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας και πρέπει να αλλάξουν, όπως για παράδειγμα η εκλογή του προέδρου της ΝΟΔΕ που δε γίνεται από τη βάση του κόμματος. Επίσης, επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία κρατά σταθερή ιδεολογική πορεία και πρόθεση της είναι το μεγαλύτερο άνοιγμα της στην κοινωνία με σύνθεση του παλιού με το το νέο. Σχετικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες, είπε με νόημα ότι “γεμίσαμε στρατηγούς… τώρα χρειαζόμαστε στρατιώτες” ενώ ήταν απόλυτος, ότι η παρουσία του στην Καλαμάτα δεν είχε σκοπό να επηρεάσει καμία υποψηφιότητα εν όψει των εκλογών της ΝΟΔΕ, λέγοντας, μάλιστα, ότι όλα τα στελέχη είναι άξια και διαθέτουν τη στοιχειώδη κομματική ωριμότητα, και δε χρειάζονται καθοδηγητές.

Κλείνοντας, ο κ. Αυγενάκης, εμφανίστηκε σίγουρος ότι σύντομα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές και η Νέα Δημοκρατία θα τις κερδίσει με το μεγαλύτερο της ποσοστό των τελευταίων ετών.

*Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Τρίτης του “Θάρρους”

του Κώστα Γαζούλη