“Μαύρη σελίδα” στην ιστορία της Καλαμάτας – Επιστροφή στα τοπικά ύστερα από 35 χρόνια!

“Μαύρη σελίδα” στην ιστορία της Καλαμάτας – Επιστροφή στα τοπικά ύστερα από 35 χρόνια!

Γνώρισε τη συντριβή με 0-4 από τη Χαλκίδα

Η 10 Απριλίου του 2016 γράφτηκε με μαύρα χρώματα στην πλούσια ιστορία της “Μαύρης Θύελλας”. Η ομάδα της Καλαμάτας, γνώρισε τη συντριβή στο ματς τελικό με της Χαλκίδα, με 0-4, στο γήπεδο της Παραλίας. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Καλαμάτα επιστρέφει στα τοπικά πρωταθλήματα ύστερα από περίπου 35 χρόνια και τη χρονιά 1980-81. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η διοίκηση ήταν άφαντη κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του αγώνα, αφήνοντας τον προπονητή και τους παίκτες στην οργή των συγκεντρωμένων οπαδών.

Ταφόπλακα για Καλαμάτα η 4άρα στο Στάδιο από τη Χαλκίδα

«Αντίο» Γ’ Εθνική είπε ουσιαστικά η Καλαμάτα μετά τη σημερινή ήττα από τη Χαλκίδα, στο Στάδιο της Παραλίας και μάλιστα με το ταπεινωτικό 0-4 που ωστόσο έχει σημασία μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων, αφού το 0-1 που πέτυχε στο 72’ο Τσούπρος αποτέλεσε την αρχή του τέλους…
Το ματς της 23ης αγωνιστικής ήταν εξ αρχής οριακό για την τοπική μας ομάδα, αφού αν κέρδιζε θα έφτανε τον αντίπαλο της στους -2 από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ μετά την εκπλήρωση του εφιαλτικότερου σεναρίου η διαφορά εκτινάχθηκε στους 8, κι ενώ απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές για το φινάλε στον 3ο Όμιλο.
Το σκορ σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, όμως και η Καλαμάτα δεν είχε κάτι εντυπωσιακό να επιδείξει. Ωστόσο, της έλλειψε και η τύχη, καθώς θα μπορούσε να σκοράρει σε κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε, με κορυφαία στιγμή το οριζόντιο δοκάρι του Καλαντζή, από εκτέλεση φάουλ στο  23ο λεπτό και όπου αν γινόταν το 1-0 η ροή του παιχνιδιού θα ήταν πιθανότατα διαφορετική.
Αυτό όμως δε συνέβη και η Χαλκίδα που έδειξε αξιόλογα στοιχεία και έπαιξε με έξυπνη τακτική ευτύχησε ν’ ανοίξει το σκορ στο τελευταίο 20λεπτο και στη συνέχεια, σαν σε προπόνηση να βρίσκει δίχτυα κατά το δοκούν, εκμεταλλευόμενη την απογοήτευση και την αποδιοργάνωση της Καλαμάτας. Έτσι ήρθε και το 0-2  στο 81’ από τον Σταματάκο, που έγινε 0-3 στο 83’ από τον ίδιο παίκτη και 0-4 στην εκπνοή από τον Βαλκάνο. 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταυράκης, Γαλανόπουλος (82’ Μπεγλεκτσής), Λιόλιος, Τσόπελας, Κασμερίδης, Κολημήτρας, Γκίνο (77’ Τσουλάκος), Μανουσάκης (55’ Όττα), Καλαντζής, Τορεζάνι, Ραχίμ.
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ: Κουμής, Δ. Στασινόπουλος (76’ Σπανός), Τσατσαρής, Μπακομήτρος, Τσούπρος, Καραμπάς, Σταματάκος, Βαλκάνος, Σεχολάρι (87’ Κοσούτικ), Λ. Στασινόπουλος, Τσατσαρώνης (58’ λ .τρ. Αχείμαστος).
Έσπασε το πόδι του ο Κασμερίδης
Σα να μην έφτανε η ήττα και η δρομολόγηση του υποβιβασμού στο τοπικό πρωτάθλημα, στο 86’ η κακοτυχία χτύπησε τον Τρύφωνα Κασμερίδη, ο οποίος υπέστη κάταγμα στην ποδοκνημική (κοντά στον αστράγαλο). Ο νεαρός ταλαντούχος αμυντικός που έχει κερδίσει τον κόσμο της Καλαμάτας με τις εμφανίσεις του και την φιλότιμη παρουσία του στο γήπεδο, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου κατά την αποχώρησή του από το Στάδιο.
Αποδοκιμασίες και ανάγκη επανεκκίνησης
Απογοήτευση και «παγωμάρα» επικρατούσε στις τάξεις των φιλάθλων , των παραγόντων και του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας. Ο κόσμος πολιόρκησε τον προαύλειο χώρο του Σταδίου, αλλά με την περιφρούρηση από τις αστυνομικές δυνάμεις δεν συνέβη το παραμικρό, πέρα από κάποιες δοκιμασίες, που επικεντρώθηκαν περισσότερο στο πρόσωπο του προπονητή, Κώστα Καλογιαννίδη, ο οποίος κατηγορείται ότι δεν κατάφερε να εκπληρώσει το …θαύμα της παραμονής σε προθεσμία ενός 3μήνου….
Επειδή όμως τίποτα δεν μπορεί να γίνει πλέον για να αποφευχθεί ο υποβιβασμός και κυρίως επειδή τα τελευταία χρόνια η κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας, ούτε υγιής είναι, ούτε αφήνει κανέναν ικανοποιημένο, η αισιόδοξη πλευρά είναι ότι ίσως αυτή η ιστορική …σφαλιάρα της επιστροφής στα τοπικά μετά από δεκαετίες, αποτελέσει την αφορμή για μια νέα αρχή…

Χ.Ε.