Παρουσία του Καλαματιανού Υφυπουργού Αλ. Χαρίτση ο εορτασμός της εθνική επετείου στο Λευκό Οίκο


Α. Χαρίτσης: Ευήκοα τα… αμερικάνικα ώτα προς την Ελλάδα

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγει δυνατότερη από την οικονομική κρίση εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια δεξίωσης για τον εορτασμό της ελληνικής εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου που παρατέθηκε στο Λευκό Οίκο.
Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στους δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες και έκανε παραλληλισμό των αγώνων για την ανεξαρτησία τους. Ο κ. Ομπάμα επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και ότι η χώρα του θα στηρίζει την Ελλάδα σε όλη της την πορεία.
Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν στη δεξίωση ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης και ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χρίστος Παναγόπουλος.
Ο υφυπουργός Α. Χαρίτσης είχε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν, στον οποίο επισήμανε την ανάγκη να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ώστε να δοθεί στη χώρα η ευκαιρία να υλοποιήσει το αναπτυξιακό της σχέδιο και να δοθεί μια νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία.
Σε δήλωση του, μετά την εκδήλωση, τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο η πρώτη αξιολόγηση, «κάτι το οποίο είναι επωφελές για όλες τις πλευρές».
Ο κ. Χαρίτσης συμπλήρωσε πως είχε την ευκαιρία να επισημάνει στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ότι βασική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση είναι η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Γι’ αυτό, στόχος είναι η υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου, η εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου και η απορρόφηση των πόρων που έχει στη διάθεσή της η χώρα.
Α.Π.