«Πλήρης απογοήτευση» η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ


Από απόλυτη… αποτυχία στέφθηκε χθες στην Καλαμάτα η απεργία της ΑΔΕΔΥ, αφού ελάχιστοι δημόσιοι υπάλληλοι συμμετείχαν, ενώ στη συγκέντρωση που οργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας έξω από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας η εικόνα ήταν απογοητευτική από θέμα συμμετοχής.
Αν και κατά τις προηγούμενες φορές η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων Καλαμάτας ήταν καθολική και οι υπηρεσίες λειτουργούσαν μόνο με προσωπικό ασφαλείας, χθες δεν έλαβε μέρος στην απεργία σχεδόν κανένας υπάλληλος.
Ούτε στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ήταν πολύ καλύτερη η εικόνα. Από τους 207 υπαλλήλους που υπηρετούν, χθες έκαναν απεργία οι 23, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 11,11%.
Η συμμετοχή σε όλες τις περιπτώσεις ήταν μικρότερη της αναμενόμενης και σε αυτό πιθανότατα φταίει ότι δε συμμετείχαν άλλοι κλάδοι εργαζομένων, πλην των δημοσίων υπαλλήλων.
Από την άλλη πάλι πλευρά, είναι αρκετά δύσκολο να χάνονται μεροκάματα τέτοιες εποχές για οικογένειες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα.
Β.Β.