Σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια από τους δικηγόρους της Καλαμάτας


Παράδοση ειδών στην αντιπεριφέρεια για τους πρόσφυγες

Τέσσερα αυτοκίνητα με διάφορα είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για τους πρόσφυγες παρέδωσε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.
Οι δικηγόροι συγκέντρωναν ανθρωπιστική βοήθεια πριν από τις 25 Μαρτίου και λόγω της προσφοράς, η προθεσμία είχε παρατηθεί μέχρι και χθες.
Χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, μαζί με τον αντιπρόεδρο Περικλή Ξηρογιάννη και το μέλος Κατερίνα Δημαρέση, παρέδωσαν στους δύο υπευθύνους για τη συλλογή των πραγμάτων υπαλλήλους της Αντιπεριφέρειας Μεσσηνίας ό,τι είχε συγκεντρωθεί.
Σε δηλώσεις του δε, ο κ. Μαργέλης τόνισε: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας πρόσφερε για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τη δική του βοήθεια, συγκεντρώνοντας από καιρό μια σημαντική ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης και ανθρωπιστικού υλικού που τους είναι απαραίτητο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι της Καλαμάτας, αν και βρίσκονται επί 4μηνο περίπου σε συνεχόμενη αποχή, εξακολουθούν να δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και ότι δεν έχουν χάσει την ανθρωπιά τους.
Ο Σύλλογος καλεί όποιον συνάδελφο δικηγόρο έχει την περαιτέρω δυνατότητα να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να έρθει σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, όπου θα τους υποδειχθεί ο κατάλληλος αποθηκευτικός χώρος.
Η σημερινή παράδοση του ανθρωπιστικού υλικού, έγινε κατόπιν της πρωτοβουλίας “Αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες” της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για να συντονισθούν οι προσπάθειες όλων των φορέων και συλλόγων του νομού».

Της Βίκυς Βετουλάκη