Στην Καλαμάτα την ερχόμενη Δευτέρα ο Γιάννης Τσιρώνης


Σενάρια και ελπίδες για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να δει το ποτήρι μισογεμάτο, οι επόμενες ημέρες κρίνονται ως ιδιαίτερα κρίσιμες για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.
Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 11.00 θα βρίσκεται στην Καλαμάτα, όπου θα επισκεφθεί το Δημαρχείο και θα συνεργασθεί με το δήμαρχο για μια σειρά ζητημάτων, με κύριο αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι μια καλή είδηση.
Κι αυτό, γιατί ευελπιστούμε, επιτέλους, να μάθουμε τι πρόκειται να κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος για το επίμαχο θέμα, το οποίο ταλαιπωρεί την περιοχή για 30 και πλέον χρόνια.
Μέχρι σήμερα έχουν γραφεί πολλά. Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι η αρμόδια διυπουργική επιτροπή συζητά με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ τη βελτίωση των όρων της υπό υπογραφή σύμβασης και ότι έχουν βρεθεί κοινά σημεία πλεύσης. Βέβαια, το επίμαχο ζήτημα είναι τι θα κοστίσει η συμφωνία για τους δημότες.
Τις προηγούμενες μέρες δε, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, μεταφράζοντας τα όσα συμβαίνουν μπροστά και πίσω από τις κουρτίνες, εκτίμησε ότι η περίοδος που “ο ρυπαίνων δεν πλήρωνε” τελείωσε. Απομένει να μάθουμε το ύψος της τιμής, καθώς και το τι πρόκειται να γίνει με το σταθμό μεταφόρτωσης στη Μεσσηνία.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη