Στην τελική ευθεία για την εκλογή του νέου προέδρου η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας


Μιλούν στο «Θάρρος» οι τρεις, μέχρι στιγμής, υποψήφιοι

Κορυφώνονται οι διεργασίες στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και στη Μεσσηνία, ενόψει της εκλογής του προέδρου της ΝΟΔΕ, την επόμενη Κυριακή. Επίσης, εντείνονται και οι προετοιμασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το 10ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα (22-24 Απριλίου). Στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας αλλά και για την καλύτερη ενημέρωση των συνέδρων και των στελεχών του κόμματος βρέθηκε σήμερα στην Καλαμάτα, ο βουλευτής Ηρακλείου και αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο κος Αυγενάκης θα παραχωρήσε συνέντευξη τύπου στις 10π.μ. στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, και στη συνέχεια, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης στο ξενοδοχείο “REX”.

Παράλληλα, οι υποψηφιότητες για την προεδρία της ΝΟΔΕ “κλείνουν” την Πέμπτη 14 Απριλίου και η “κούρσα” για τον “αντικαταστάτη” του Περικλή Μαντά συνεχίζεται με τρεις υποψηφίους να έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον τους. Μένει να δούμε μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, αν όλοι θα δηλώσουν και επίσημα την υποψηφιότητα τους και …εάν προκύψει και κάποιο νέο όνομα. Θυμίζουμε ότι η εκλογή του προέδρου της ΝΟΔΕ δε γίνεται από τη βάση του κόμματος αυτή τη φορά, αλλά από ένα εκλεκτορικό σώμα, που η τελική του μορφή, προέκυψε από τις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες της προηγούμενης Κυριακής.

Το “Θάρρος” επικοινώνησε με τους τρεις ενδιαφερόμενους για την προεδρία της ΝΟΔΕ και τους ρώτησε τόσο για την απόφαση τους να διεκδικήσουν αυτή τη θέση, όσο και για το πως βλέπουν την πολιτική κατάσταση στη χώρα αλλά και την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία σε εθνικό και τοπικό επίπεδο…

*Σε μια εποχή που κυριαρχεί η πολιτική απαξίωση, πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την προεδρία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας;

Π. Τζαβάρας: Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να αναλάβουν δράση νέοι άνθρωποι, καταρτισμένοι και με διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Ή πολιτική ζωή βιώνει μία απαξίωση στις μέρες μας και δεν επιθυμώ να συμβάλλω και εγώ σ’ αυτό. Θεωρώ χρέος μου να δώσω το δικό μου παρόν σ’ αυτή τη μάχη. Από την άλλη, η χώρα μας βρίσκεται σε οικονομική και κοινωνική κρίση. Όλοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο. Σε αυτό τον αγώνα κανείς δεν περισσεύει. Είμαι έτοιμος λοιπόν να προσφέρω στο κόμμα μου, τη Νέα Δημοκρατία, και κατ’ επέκταση στη ελληνική κοινωνία.

Π. Σκιαδόπουλος: Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια γενικότερη πολιτική απαξίωση στην κοινωνία. Θεωρώ όμως ότι αυτό δεν πρέπει να αποτελεί αντικίνητρο
για ένα νέο άνθρωπο στο να ασχοληθεί ενεργά με τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ίσα- ίσα αποτελεί πεποίθησή μου ότι όλοι εμείς οι νέοι άνθρωποι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αφορά το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

N. Αλεξανδρόπουλος: Σήμερα η πολιτική απαξίωση κυριαρχεί γιατί επικράτησε ο λαϊκισμός και το ψέμα. Για να επανακάμψει η πολιτική και να δώσει λύσεις στην κοινωνία και στους πολίτες πρέπει να επικρατήσει η υπευθυνότητα και η αλήθεια. Με γνώμονα αυτό έχω την ταπεινή φιλοδοξία να συμβάλω και εγώ βάζοντας ένα λιθαράκι. Αυτό είναι το κίνητρο που με ώθησε να πάρω την απόφαση να ασχοληθώ με τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας. Ας μην ξεχνάμε ότι η πολιτική είναι στη φύση του ανθρώπου. Η δημοκρατία είναι στη φύση της πολιτικής και γι’ αυτό είναι κατ’ εξοχήν ανθρώπινη.

*Πως βλέπετε τη σημερινή πολιτική κατάσταση στη χώρα αλλά και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Νέα Δημοκρατία υπό τη νέα ηγεσία του Κ. Μητσοτάκη;

Π. Σκιαδόπουλος: Η σημερινή πολιτική κατάσταση είναι χαώδης και καταθλιπτική. Κατά γενική ομολογία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε πλήρως τον ελληνικό λαό, απέτυχε παταγωδώς και είναι πλέον πολύ επικίνδυνη για τη χώρα και τους πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, η οποία είναι ικανή να σταθεροποιήσει και να αλλάξει την εικόνα της προς το καλύτερο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την πρόθεση, τη διάθεση και όλα τα προσόντα να αλλάξει τη σημερινή κατάσταση και μέσα από πραγματικές μεταρρυθμίσεις να φέρει την αλλαγή.

Ν. Αλεξανδρόπουλος: Σε μία εποχή από το 1974 μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κανείς ουσιαστικός λόγος που να δικαιολογεί την πολιτική, ηθική και οικονομική κατάρρευση της Ελλάδος. Η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζει αντισώματα. Φάρο αποτελεί, ο, από τη βάση 2ος εκλεγμένος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σ’ αυτόν δόθηκε η εντολή της παράταξης, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και να τη βγάλει από τα αδιέξοδα.

Π. Τζαβάρας: Το σύνολο των πολιτών αναγνωρίζει πλέον ότι η παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μία παραφωνία. Δυστυχώς, το “πρώτη φορά αριστερά” ήταν και είναι πολύ επώδυνο για τη χώρα μας. Ή Νέα Δημοκρατία με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική αξιόπιστη πολιτική δύναμη, στην οποία μπορούν οι πολίτες να εναποθέσουν τις ελπίδες τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος που μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και έχει ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Όλα τα παραπάνω λοιπόν καταδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία έναν και μοναδικό ρόλο μπορεί να έχει αυτή την περίοδο και αυτός ο ρόλος είναι ιστορικός, καθώς καλείται να αναλάβει στο επόμενο διάστημα την εξουσία και κυριολεκτικά να αποδειχθεί για ακόμη μία φορά η δύναμη που θα συμβάλλει στη σωτηρία της Ελλάδας.

*Αν εκλεγείτε, ποιες είναι οι προτεραιότητες σας για την επόμενη ημέρα σε τοπικό επίπεδο

Ν. Αλεξανδρόπουλος: Μέσα από μια τεχνοκρατική ματιά που πάντα προσέγγιζα διαχρονικά όλα τα θέματα, έτσι θα λειτουργήσω, αν εκλεγώ πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας. Σε συνεργασία με τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος οραματίζομαι μια ΝΟΔΕ με σύγχρονο τρόπο λειτουργίας, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, με παρεμβατικότητα και λύσεις για όλα τα τοπικά θέματα. Μια ΝΟΔΕ ανοιχτή προς όλους, η οποία θα έχει προσθετική αξία στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη μιζέρια και το λαϊκισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Π. Τζαβάρας: Έχω την αίσθηση ότι η Νέα Δημοκρατία στη Μεσσηνία έχει αξιολογότατα στελέχη, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην κατεύθυνση όσων προείπα. Προσωπικός μου στόχος είναι να συμβάλλω ακόμη περισσότερο στη συνοχή της παράταξης λειτουργώντας ενωτικά. Να δημιουργήσω μία ΝΟΔΕ που θα είναι ανοιχτή στην τοπική κοινωνία και θα αναδεικνύει τα προβλήματα της. Να διαμορφώσω εκείνες τις συνθήκες με τις οποίες η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας θα συμβάλλει καθοριστικά στην επερχόμενη νίκη της Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές. Δανειζόμενος τη φράση του αρχηγού μας Κυριάκου Μητσοτάκη τη βραδιά της εκλογής του, η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας την Κυριακή 17 Απριλίου θα κάνει το δικό της reboot.

Π. Σκιαδόπουλος: Τρεις βασικές προτεραιότητες: α) Ενότητα του κόμματος, β) Το άνοιγμα της ΝΔ στην κοινωνία και ιδιαιτέρως στους νέους και γ) Η αλληλεπίδραση και η σωστή μεταφορά μηνυμάτων από και προς το κόμμα και την κοινωνία

Το “προφίλ” των υποψηφίων

IMG_7125.JPG

* Ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος γεννήθηκε το 1959 στην Καλαμάτα. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο των Αθηνών με ειδικότητα (Master) στην Γεωργική Οικονομία. Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, μέλος του ΔΣ Ανταπτυξιακής Πελοποννήσου, μέλος του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου, της Α’ Προκήρυξης ΟΠΑΑΧ στη περιοχή της Μάνης καθώς και πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης προγράμματος Leader στη Μεσσηνία. Σήμερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας, γεωπόνος, που δραστηριοποιείται στη Πύλο και την Καλαμάτα, μελετητής ΓΕΩΤΕΕ και διαπιστευμένος μελετητής του Υπουργείου Γεωργίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

tzavaras.jpg

*Ο Παναγιώτης Τζαβάρας γεννήθηκε στις 17 Απρίλη του 1975 στο Πλατύ Καλαμάτας. Το 1992 εισήχθηκε στο Τμήμα Στατιστικής & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία και στην Προεδρική Φρουρά. Είναι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων στην Πληροφορική, το πρώτο από το Danube University of Krems της Αυστρίας και το δεύτερο από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από το 2015 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι Διευθυντής στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Ασχολείται παράλληλα με την εκπαίδευση ενηλίκων, έχοντας πάνω από 10.000 ώρες εκπαίδευσης. Από το 2001 έως το 2013 ήταν επιστημονικός συνεργάτης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, ενώ έως σήμερα είναι έκτακτος καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Έχει θητεύσει σε υπεύθυνες θέσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, μεταξύ άλλων και στο Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών και στη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, όπως επίσης και στέλεχος σε επιτελικά γραφεία, όπως του Νομάρχη και Αντινομαρχών. Δραστηριοποιήθηκε, κατά τα φοιτητικά του χρόνια, στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Πειραιά και στην Τ.Ο. της Ν.Δ. Καλλιθέας. Έκτοτε διατελεί ενεργό μέλος του κόμματος μέσω της Τ.Ο. Καλαμάτας, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες δράσεις του. Συμμετείχε με ενεργό ρόλο σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες των τελευταίων 20ετών είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε κεντρικό. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Καλλιντέρη και έχει μια κόρη, την Ελεάννα.

photo skiadopoulos.jpg

*Ο Παναγιώτης Σκιαδόπουλος γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, όπου και επέστρεψε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και των στρατιωτικών του υποχρεώσεων. Έχει σπουδάσει Μηχανικός Πληροφορικής και εργάζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, όπου κατέχει την θέση του προϊσταμένου του Τμήματος Πληροφορικής.
Είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα Ντίντα, Μηχανολόγο Μηχανικό, τ. Αντιδήμαρχο και Δημοτική Σύμβουλο Καλαμάτας και είναι πατέρας ενός παιδιού.

του Κώστα Γαζούλη