Τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας αλλάζουν σελίδα…


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γεώργιος Μπέζος, για θέματα που αφορούν στις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
Κατά τη συνέντευξη ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που προέβλεπε ο νέος χωροταξικός και λειτουργικός ανασχεδιασμός του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της Ν.Μ. Καλαμάτας και από την ερχόμενη εβδομάδα τίθεται σε εφαρμογή.
Μέσα από τη νέα παρέμβαση η Διοίκηση φιλοδοξεί να εδραιωθεί ένα νέο μοντέλο οργάνωσης και συντονισμού του ΤΕΠ, που θα το καταστήσει ικανό να εξυπηρετεί άμεσα και αποτελεσματικά τον προσερχόμενο ασθενή.
Σε αυτή την κατεύθυνση όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιούνταν εργασίες, δίνοντας στο χώρο μία νέα διάσταση αισθητικής, που προσφέρει στον ασθενή-συνοδό άνεση και καλύτερη φιλοξενία.
Με αφορμή τις αναμενόμενες αλλαγές στα Επείγοντα, κ. Μπέζος δήλωσε: «Σημειώνω για ακόμη μια φορά το εξής: θεωρώ το εγχείρημα του χωροταξικού και λειτουργικού ανασχεδιασμού στο Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών ως μία από τις πλέον σημαντικότερες παρεμβάσεις που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στο νοσοκομείο μας.
Αντικειμενικές χωροταξικές αδυναμίες μάς εμπόδιζαν τα προηγούμενα χρόνια να προχωρήσουμε σε αυτές τις αλλαγές.
Σήμερα, όμως, έχουμε ένα νέο σχεδιασμό, που είναι το αποτέλεσμα μιας βαθιάς και συστηματικής μελέτης με τους συνεργάτες ιατρούς και νοσηλευτές. Φιλοδοξούμε όλοι μαζί να δώσουμε λύση σε μια σειρά από χρόνιες δυσλειτουργίες.
Βασικοί πυλώνες της είναι οι εξής δύο: από τη μία, η ενίσχυση και αυξημένη παρουσία ειδικευμένων ιατρών στα ιατρεία των Επειγόντων και, από την άλλη, η οργανωμένη και αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης κατά το χρόνο της αναμονής. Βασικός στρατηγικός μας στόχος είναι η ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του ασθενούς, η μείωση όσο το δυνατόν του χρόνου αναμονής και, τέλος, η ορθή διαχείριση και αποφυγή εντάσεων και διαπληκτισμών.
Θέλω να εκφράσω τις βαθιές μου ευχαριστίες τόσο στην οικογένεια της κας Βικτωρίας Καρέλια όσο και στην οικογένεια του Νικολάου Μίχου (νέου εκμισθωτή του κυλικείου) για τη χορηγία-οικονομική κάλυψη όλων των τεχνικών παρεμβάσεων που έλαβαν χώρα».
Δεύτερο θέμα στο οποίο στάθηκε ο διοικητής είναι οι προσλήψεις νέων ιατρών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόσληψη νέων ιατρών με ειδικότητες που έλειπαν από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως γαστρεντερολόγοι, νευροχειρουργοί, δερματολόγος, αγγειοχειρουργός, ιατροδικαστής κ.λπ.
Για αυτό το θέμα, σχολίασε: «Καθημερινά δίνουμε έναν αγώνα να ενισχυθεί το νοσοκομείο μας με περαιτέρω ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η όλη προσπάθεια των τελευταίων ετών για νοικοκύρεμα στα οικονομικά μας και εξοικονόμησης πόρων μέσα από μεγάλα έργα, αποδίδει τώρα καρπούς και έρχεται να υπηρετήσει το βασικό στρατηγικό μας στόχο, να καταστήσουμε το νοσοκομείο μας το Κέντρο Υγειονομικής Αναφοράς όλης της Πελοποννήσου.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι προσλήψεις 17 επικουρικών ιατρών το τελευταίο μήνα με ειδικότητες που για πρώτη φορά εμφανίζονται στο νοσοκομείο μας.
Αυτή η προσπάθεια θα ενταθεί και το επόμενο διάστημα, πάντα βέβαια με τη στήριξη και καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της Υγειονομικής μας Περιφέρειας».