Kalamata21: Στους δρόμους για χρηματοδότες ο Δήμος


Σημαντικό… αγώνα δρόμου για ευόδωση του εγχειρήματος της Καλαμάτας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 ξεκίνησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Ειδικότερα, η αρχή έγινε από την Αθήνα, όπου είχε συναντήσεις με Μεσσήνιους οικονομικούς παράγοντες, ώστε να εξευρεθούν πόροι για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Καλαμάτας.
Σήμερα ο δήμαρχος μαζί στελέχη του γραφείου KAΛΑΜΑΤΑ 21 θα ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης. Θα ακολουθήσει ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, καθώς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ώστε να εκδοθούν σχετικές αποφάσεις συμπόρευσης στον αγώνα για να είναι η Καλαμάτα Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021.
Να σημειώσουμε ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο τελευταίος υποσχέθηκε να βοηθήσει και οικονομικά την Καλαμάτα στο δεύτερο και κρίσιμο κύκλο, στο πλαίσιο του οποίου αναμένεται τον ερχόμενο Νοέμβριο να ανακοινωθεί και η ελληνική πόλη – πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.
Από την άλλη πλευρά, το Γραφείο Υποψηφιότητας ενισχύθηκε με δύο ακόμα μέλη. Πρόκειται για την εταιρεία IN.DEV.IN, από την Καλαμάτα, η οποία έχει κατασκευάσει την ιστοσελίδα του Δήμου, και τη Χρυσάνθη Κεραμέως. Η ομάδα του Γραφείου Υποψηφιότητας για την τελική φάση του διαγωνισμού επιλογής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, που ολοκληρώνεται το Νοέμβρη, δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί πλήρως.
Εκκρεμεί η επιλογή του εκτελεστικού διευθυντού, αν και η σχετική διαγωνιστική διαδικασία έχει περισσότερο τυπικό χαρακτήρα, καθώς θα ήταν άτοπο για το Δήμο να αλλάξει τον Έκτορα Τσατσούλη, ο οποίος έφτασε την Καλαμάτα μέχρι τον τελικό.
Εκκρεμεί, επίσης, η επιλογή του ή της καλλιτεχνικής διευθύντριας, θέση την οποία μέχρι το διαγωνισμό για την πρόκριση στον τελικό κατείχε η Έλενα Πέγκα.
Σε ό,τι αφορά τους νέους συνεργάτες του Γραφείου Υποψηφιότητας, η IN.DEV.IN αναλαμβάνει υπεύθυνη εθελοντών και η επιλογή της έγινε ύστερα από αξιολόγηση διαφόρων στοιχείων, ιδιαίτερα όμως μέτρησε η επίδοσή της στη σχετική συνέντευξη.
Η Χρυσάνθη Κεραμέως αναλαμβάνει υπεύθυνη διοικητικής υποστήριξης, κατέχει μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους στον τομέα του πολιτισμού, ενώ έχει διατελέσει συνεργάτης πρέσβη της Ελλάδας στη Φινλανδία.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη