Έκλεβαν τα σπίτια, όταν το χωριό είχε πανηγύρι


Ένοχοι για κλοπές και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν χθες από το Δικαστήριο τρεις νεαροί τσιγγάνοι, οι οποίοι έμπαιναν σε σπίτια στα χωριά, όταν γινόταν πανηγύρι.
Οι δύο είχαν καταδικασθεί σε κάθειρξη 7 ετών και στον τρίτο είχε αναγνωρισθεί ελαφρυντικό και του είχε επιβληθεί ποινή 5 χρόνων κάθειρξης.
Όπως κατέθεσε αστυνομικός της Ασφάλειας, το καλοκαίρι του 2014 είχαν γίνει πολλές κλοπές σε χωριά που είχαν πανηγύρι. Προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου υπήρχε πανηγύρι στη Σκάλα Οιχαλίας και περιπολούσαν στην περιοχή. Σε ένα σημείο είδαν αυτοκίνητο που γνώριζαν ότι ανήκει σε τσιγγάνο και το έθεσαν σε παρακολούθηση. Κάποια στιγμή έφτασαν τρέχοντας στο αυτοκίνητο οι τρεις κατηγορούμενοι και όταν μπήκαν, οι αστυνομικοί τους μπλόκαραν. Οι δύο έφυγαν τρέχοντας στα χωράφια και ο οδηγός έμεινε στο αυτοκίνητο. Σε αυτόν βρήκαν ένα κουτάκι με χρυσαφικά και κέρματα.
Οι τρεις στις απολογίες τους παραδέχθηκαν την πράξη τους και ζήτησαν συγγνώμη, αναγνωρίζοντας το λάθος τους.
Το δικαστήριο μείωσε στους δύο την ποινή σε 4 χρόνια φυλάκισης για τον καθένα με αναστολή, με τον όρο για τρία χρόνια να επιτηρούνται από επιμελητή κοινωνικής αρωγής, ενώ στον τρίτο επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 6 ετών και επέστρεψε στη φυλακή.
Β.Β.