Αισιοδοξία την πρόοδο των μελετών σε Βέργα και Μικρή Μαντίνεια


 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην τελευταία του συνεδρίαση την περασμένη Πέμπτη, επέλεξε την προσφορά της Εθνικής Τράπεζας, που ήταν και η μόνη, για τη συνομολόγηση δανείου ύψους 1.220.000 ευρώ, με σκοπό τη σύνταξη των εξής πολεοδομικών μελετών:
 
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Πολεοδομική μελέτη της περιοχής Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας. Προϋπολογιζόμενο κόστος πολεοδομικής μελέτης 410.000 ευρώ
 
ΠΡΩΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΖΕΠ, ΠΛΗΣΙΟΝ ΠΛΑΚΩΤΩΝ
Πολεοδομική μελέτη της περιοχής της πρώην δυτικής ΖΕΠ, η οποία βρίσκεται μεταξύ του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης της δυτικής και της βόρειας συνοικίας και της περιοχής Πλακωτά. Προϋπολογιζόμενο κόστος 270.000 ευρώ
 
ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΕΡΓΑΣ
Μελέτη πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Παραλίας Βέργας, με προϋπολογιζόμενο κόστος 290.000 ευρώ
 
ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ
Μελέτη πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Μικρής Μαντίνειας, με προϋπολογιζόμενο κόστος 250.000 ευρώ.
 
Εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής είναι πως θα χρησιμοποιηθεί ποσό κάτω του μισού του δανείου. Για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων στα πολεοδομικά ζητήματα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες.
Η δε ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών Παραλίας Βέργας και Μικρής Μαντίνειας προχωρεί, ενώ η πολεοδόμηση στην περιοχή της Ανατολικής Παραλίας, στην πρώην δυτική ΖΕΠ και στην περιοχή Γουλιμίδες θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
Α.Π.