Γεωργιανός ήρθε από τον Πειραιά και διέρρηξε σπίτια στην Καλαμάτα


Διαρρήξεις και κλοπές σε Αθήνα, Κατερίνη και Καλαμάτα είχε διαπράξει ένας 27χρονος Γεωργιανός τοξικομανής που κατοικεί στον Πειραιά και κάθισε χθες στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας.
Απέδωσε τις πράξεις του στη χρήση ναρκωτικών και ζήτησε από το δικαστήριο μια ευκαιρία. Η δικαστής τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένες κλοπές στην Καλαμάτα (δύο απόπειρες και δύο τετελεσμένες) και του επέβαλε ποινή καθείρξεως 8 ετών.
 
Σε διαμερίσματα
Οι διαρρήξεις έγιναν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών σε συγκεκριμένη περιοχή της Καλαμάτας. Σε δύο από αυτά δεν μπόρεσε να μπει, καθώς οι πόρτες είχαν σύρτες, ενώ στα άλλα δύο παραβίασε τους αφαλούς στις κλειδαριές.
Ο αστυνομικός που κατέθεσε, είπε ότι ιδιοκτήτης διαμερίσματος τον έπιασε επ’ αυτοφώρω και έπειτα από καταδίωξη, μαζί με άλλους πολίτες, τον ακινητοποίησαν. Περιέγραψε πως όταν τον συνέλαβαν ήταν σε άσχημη κατάσταση και φαινόταν ότι κάνει χρήση ναρκωτικών. Πάνω του βρέθηκαν τα κοσμήματα, 2.600 ευρώ και δολάρια που είχε αφαιρέσει από το διαμέρισμα.
 
Οι κακές παρέες
Ο πεθερός του κατέθεσε ότι έμπλεξε με τα ναρκωτικά, όταν απολύθηκε από τη δουλειά του στην Επισκευαστική του Περάματος και πως μόλις βγει από τη φυλακή, ο ίδιος θα φροντίσει να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης.
Η γυναίκα του είπε ότι έχουν δύο παιδιά και πως δεν είχε καταλάβει ότι έκανε κλοπές. Ζήτησε δε συγγνώμη εκ μέρους του.
Στην απολογία του, ο νεαρός ανέφερε πως οι πράξεις του οφείλονται στη χρήση ναρκωτικών, τα οποία ξεκίνησε όταν έμπλεξε με μια παρέα. Μάλιστα, άτομο της παρέας αυτής ήταν που του ζήτησε να κατέβει Καλαμάτα, αν χρειασθεί ναρκωτικά. Ήρθε, όπως είπε, με το λεωφορείο, αλλά όταν έφτασε ο φίλος του δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα. Κάθισε όλη τη νύχτα στην παραλία, αλλά άρχισαν να τον πιάνουν στερητικά σύνδρομα και τότε πήγε στην πολυκατοικία για να κλέψει. Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και ισχυρίσθηκε ότι μπήκε μόνο σε ένα διαμέρισμα. Καταδικάσθηκε, ωστόσο, για όλες. 

Της Βίκυς Βετουλάκη