Εξαφανίστηκε αεροσκάφος της EgyptAir


Νέο θρίλερ στο αέρα βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί όταν ένα αεροσκάφος Α320 των αιγυπτιακών αερογραμμών εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε από το Παρίσι προς το Κάιρο.
Στο αεροσκάφος τύπου A320 επέβαιναν 69 άτομα, 59 επιβάτες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, και 10 άτομα πλήρωμα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για Αιγύπτιους, Σαουδάραβες, Ιρακινούς και Γάλλους υπηκόους.
Σύμφωνα με tweet της αεροπορικής εταιρείας, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε στις 2:45 τα ξημερώματα τοπική ώρα ενώ πετούσε στα 37.000 πόδια ενώ πετούσε 16 χιλιόμετρα εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρο.
Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, συγκεντρώνει στοιχεία για την τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους, ενώ οι προσπάθειες εντοπισμού της πτήσης MS804 βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με αιγύπτιους αξιωματούχους να αναφέρουν στο Reuters ότι πιθανότατα να συνετρίβη στη θάλασσα.
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», που επικαλείται πηγή των αιγυπτιακών αερογραμμών η επαφή με τα ραντάρ χάθηκε περίπου 40 λεπτά μετά την πτήση της, πάνω από την Αθήνα.
Η κρατική αιγυπτιακή εφημερίδα Αhram αναφέρει ότι η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με το κέντρο ελέγχου ήταν 10 λεπτά πριν την εξαφάνιση του αεροσκάφους, ενώ το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα έκτακτης ανάγκης, συνεχίζει η πηγή.
Ένα ελληνικό C130 συμμετέχει στις έρευνες ενώ και δύο Super Puma έφτασαν το πρωί στην Κάρπαθο και βρίσκονται σε επιφυλακή.
ethnos.gr