Η απεξάρτηση από τα ναρκωτικά μείωσε την ποινή για κλοπές σε γραφεία στην Καλαμάτα


Σημαντική μείωση της ποινής του πέτυχε νέος άντρας ο οποίος είχε διαπράξει αρκετές κλοπές στο παρελθόν, όταν χθες εμφανίσθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας με εμφανή σημάδια ότι έχει διακόψει τη χρήση ναρκωτικών.
Για διάρρηξη δύο γραφείων στο κέντρο της Καλαμάτας είχε καταδικασθεί από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 7 ετών. Χθες, κατά τη εκδίκαση της έφεσης που είχε καταθέσει, το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και μείωσε την ποινή σε 4 χρόνια φυλάκισης.
 
Διαρρήξεις
Ο κατηγορούμενος είχε διαρρήξει πρόπερσι ένα ιατρείο και ένα δικηγορικό γραφείο στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.
Ο δικηγόρος, που κατέθεσε ως μάρτυρας, είπε πως ο κατηγορούμενος, όπως τον ενημέρωσε στη συνέχεια η Αστυνομία, είχε διαρρήξει το γραφείο του μεσημεριανές ώρες. Ο ίδιος ανακάλυψε τι είχε γίνει, όταν το απόγευμα πήγε στο γραφείο.
Όπως κατέθεσε, το μόνο που πήρε ήταν το ποσό των 50 ευρώ που βρήκε πάνω στο γραφείο του, ενώ το θετικό ήταν ότι δεν πείραξε τίποτα, ούτε έκανε κάποια ζημιά.
 
Απολογία
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι εκείνη την περίοδο έκανε χρήση ναρκωτικών και δεν είχε πλήρη αντίληψη του τι έπραττε, ενώ βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Στη φυλακή βρίσκεται 2 χρόνια και παρακολουθεί στεγνό πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, το οποίο συνεχίζει, όπως είπε, με επιτυχία. Μάλιστα, τόνισε ότι τώρα βλέπει τον εαυτό του που έχει συνέλθει και δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει. Υποσχέθηκε ότι ακόμα κι αν αποφυλακισθεί, θα συνεχίσει να παρακολουθεί το πρόγραμμα, μέχρι να το ολοκληρώσει.
Το δικαστήριο επισήμανε τις επιφυλάξεις του για το πόσο θα αλλάξει τρόπο ζωής, καθώς έχει καταδικασθεί κι άλλες φορές για κλοπές και ναρκωτικά, του έδωσε όμως μια ακόμα ευκαιρία, μειώνοντας την ποινή με την αναγνώριση του ελαφρυντικού.

Της Βίκυς Βετουλάκη