Η Πελοπόννησος στην κορυφή της Ευρώπης σύμφωνα με το Lonely Planet (βίντεο)


Κορυφαίο προορισμό στην Ευρώπη για το 2016 αποτελεί η Πελοπόννησος, σύμφωνα με την ετήσια δημοσίευση του παγκοσμίως φημισμένου ταξιδιωτικού οδηγού «Lonely Planet».
Η περιοχή της Πελοποννήσου περιγράφεται ως «ένας προσιτός προορισμός […] Αποτελεί μία από τις πιο ποικιλόμορφες και ζωντανές περιοχές της χώρας. Παραμένει ένας προσιτός θύλακας μαγευτικών αρχαίων μνημείων, όπως η Ολυμπία, οι Μυκήνες και ο Μυστράς, τα οποία είναι διάσπαρτα σε ένα πλούσιο τοπίο με πέτρινα χωριά, γαλαζοπράσινες θάλασσες και χιονισμένα βουνά.
Το 2016 δίνει την ευκαιρία να περπατήσετε στην Πελοπόννησο το νέο μονοπάτι Μαινάλου ή να δοκιμάσετε ένα κρασί στην περιοχή της Νεμέας, με τα κρασιά της τα οποία κερδίζουν εξέχουσα θέση σε όλο τον κόσμο χρόνο με το χρόνο. Μπορείτε να βουτήξετε σε ναυάγια στα ανοικτά των ακτών του Ναυαρίνου ή να επισκεφθείτε την άγρια και απομακρυσμένη Μάνη, την πατρίδα αρχαίων πέτρινων πύργων, που έχουν μετατραπεί σε πολυτελή boutique καταλύματα […]».
Εκτενή αναφορά στη δημοσίευση του ταξιδιωτικού οδηγού του “Lonely Planet”, με ειδική αναφορά και στην Πελοπόννησο, κάνει και η βρετανική εφημερίδα «Guardian» σε χθεσινή της δημοσίευση.
Αναλυτικά η λίστα με τους 10 καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οδηγό:
 
Lonely Planet’s Best in Europe 2016
1. Peloponnese, Ελλάδα
2. Aarhus, Δανία
3. Venice, Ιταλία
4. The Dordogne, Γαλλία
5. Lviv, Ουκρανία
6. Warwickshire, Αγγλία
7. Extremadura, Ισπανία
8. East Coast Tenerife, Canary Islands, Ισπανία
9. Texel, Ολλανδία
10. Northern Dalmatia, Κροατία
 
Δηλώσεις Π. Τατούλη
Στο μεταξύ, την ιδιαίτερη ικανοποίησή του γιατί το Lonely Planet κατέταξε την Πελοπόννησο στην πρώτη θέση από τους κορυφαίους προορισμούς για το 2016 εξέφρασε ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης.
Όπως σχολίασε: «Είναι εμφανές πλέον και στους πιο δύσπιστους ότι η πολιτική και στρατηγική μας επιλογή να επενδύσουμε στο τουριστικό μας προϊόν με σχέδιο, τόλμη, αποφασιστικότητα και συνέπεια, ώστε να το αναδείξουμε και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ισόρροπης και δυναμικής ανάπτυξής του αποδίδει με εντυπωσιακό τρόπο καρπούς.
Το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου πρωταγωνιστεί στις κορυφαίες θέσεις με δυναμικό τρόπο και η Πελοπόννησος συνιστά πλέον διεθνή πόλο έλξης τόσο στο επίπεδο της προσέλκυσης τουριστών όσο και στο επίπεδο επενδύσεων, όπως χαρακτηριστικά η πρόσφατη σύνδεση της British Airways μεταξύ Λονδίνου και Καλαμάτας και η σύνδεση της Aegean με δύο πόλεις της Δανίας.
Τη στιγμή που ο τουρισμός της Ελλάδας σημειώνει συνεχή ρεκόρ, η Πελοπόννησος βρίσκεται ξεκάθαρα στην κορυφή».
 
Απορρίμματα
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, επίσης, στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο χαρακτήρισε «άρρηκτα συνδεδεμένο με την αειφορία του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και την αναπτυξιακή διάστασή της», ζητώντας από την κυβέρνηση «να λάβει, επιτέλους, τις αποφάσεις της για το θέμα αυτό και να σταματήσει να εμποδίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής».
Κ. Γαζ.

https://www.youtube.com/watch?v=4UPCZxT7Ql0