Π. Νίκας: Σε τιμή ευκαιρίας πωλείται το κτήριο «Αλειφέρη»


Στα 770.000 ευρώ από τα 3,5 εκατομμύρια έχει πέσει η τιμή διαπραγμάτευσης 
Σε τιμή πολύ χαμηλότερη της αξίας του πωλείται, πλέον, το διατηρητέο κτήριο «Αλειφέρη», στον πεζόδρομο της Αριστομένους, από το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η τιμή διαπραγμάτευσης για την εκποίηση του ακινήτου έχει πέσει από τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ στα 770.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η πρόταση της μείζονος μειοψηφίας ήταν το συγκεκριμένο ακίνητο να αγοραστεί από το Δήμο Καλαμάτας, με τα χρήματα του δανείου των 5,34 εκατομμυρίων ευρώ που πήρε η Δημοτική Αρχή από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κυρίως για έργα ανάπλασης.
Η μείζων μειοψηφία υποστηρίζει ότι τα έργα ανάπλασης που κάνει η Δημοτική Αρχή με τα χρήματα του δανείου δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, δε θα αποδώσουν το κόστος που δαπανάται για την κατασκευή τους, ενώ, αντίθετα, σύμφωνα πάντα με την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη, το κτήριο «Αλειφέρη» θα έβγαζε τα χρήματα που θα πλήρωνε ο Δήμος για την απόκτησή του, μέσω της ανάθεση της εκμετάλλευσής του σε επιχειρήσεις που θα ήθελαν να το ενοικιάσουν.
Α.Π.