Σοκαριστική ομολογία 24χρονου: «Κάνω χρήση ηρωίνης μέσα στη φυλακή»


Δικάσθηκε για την καλλιέργεια 103 δενδρυλλίων κάνναβης
 
 «Έπεσε από ουρανοξύστη και στάθηκε όρθιος» χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας νεαρός πολυτοξικομανής, ο οποίος πέρυσι συνελήφθη να καλλιεργεί 103 φυτά ινδικής κάνναβης, κάποια από τα οποία μέσα σε μια άδεια πισίνα.
Η κατηγορία που αντιμετώπιζε προέβλεπε την ποινή των ισοβίων, αν υπολογιζόταν ότι το κέρδος που θα είχε από τα ναρκωτικά που καλλιεργούσε θα ξεπερνούσε τα 75.000 ευρώ.
Το δικαστήριο τον έκρινε ως τοξικομανή, ενώ έλαβε υπόψη του ότι τα 88 φυτά είχαν ύψος μόλις λίγα εκατοστά. Έτσι, καταδικάσθηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης με αναστολή, υπό τους όρους ότι θα παρακολουθείται για 3 χρόνια από επιμελητή κοινωνικής αρωγής και θα παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά του ΟΚΑΝΑ στην Καλαμάτα. Σόκαρε, δε, όταν είπε ότι μέσα τη φυλακή κάνει χρήση ηρωίνης.
 
Και σε πισίνα
Ο αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας που κατέθεσε, είπε ότι στην υπηρεσία του έγινε καταγγελία ότι ο 24χρονος καλλιεργεί στο Ακρογιάλι Αβίας χασίς και διακινεί ναρκωτικά.
Σε έρευνα που έκαναν βρήκαν μέσα σε πισίνα 15 φυτά σε γλαστράκια, με μέσο όρο ύψους 1,10 μ., ενώ σε παρακείμενο χώρο είχε άλλα γλαστράκια με 88 φυτά, μέγιστου ύψους 15 εκατοστών. Επίσης, βρήκαν μια ψηφιακή ζυγαριά μεγάλης ακρίβειας και ένα μεταλλικό τριβείο, καθώς και 37,3 γραμμάρια χασίς.
Ο αστυνομικός εξήγησε ότι με το τριβείο μπορούσε να κατασκευάσει χασίς σε μορφή «σοκολάτας», ενώ τόνισε ότι τα φυτά είναι πάρα πολλά για να πρόκειται για ιδία χρήση, όπως τους είπε ο ίδιος όταν τον συνέλαβαν. Πρόσθεσε, επίσης, ότι όλα τα φυτά ήταν εύρωστα και υγιή.
Κατά την εξέταση του μάρτυρα, υπήρξε έντονη συζήτηση για την τιμή του συγκεκριμένου ναρκωτικού, αλλά και για την ποσότητα που αποδίδει κάθε δέντρο, καθώς οι επίσημες αναφορές στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας απείχαν των εκτιμήσεων του αστυνομικού.
 
Ηρωίνη στη φυλακή
Κατά την απολογία του, ο νεαρός είπε ότι έχασε πολύ μικρός τη μητέρα του σε σεισμό και τον μεγάλωσε ο πατέρας του. Από την ηλικία των 11 ξεκίνησε μέσω παρέας τη χρήση χασίς και στα 13 του την ηρωίνη. Στα 18 του προσπάθησε για 1,5 χρόνο να κόψει τα ναρκωτικά, αλλά ξεκίνησε εκ νέου, ενώ παντρεύτηκε και έκανε ένα παιδάκι.
Σόκαρε δικαστές και ακροατήριο, όταν είπε ότι δεν είναι πολύ καλά και έχει στερητικά σύνδρομα, γιατί συνεχίζει τη χρήση ηρωίνης μέσα στη φυλακή και ένα μήνα τώρα προσπαθεί να την κόψει μόνος του.
Για την καλλιέργεια, είπε πως ήταν η πρώτη φορά που επιχείρησε κάτι τέτοιο, ενώ δεν ήξερε ακριβώς τι πρέπει να κάνει και γι’ αυτό έβλεπε βίντεο στο you tube από την Ολλανδία. Μάζεψε τους σπόρους από ποσότητα που είχε προμηθευτεί και τους φύτεψε. Ισχυρίστηκε ότι μόνο τα 15 φυτά μέσα στην πισίνα ήταν καλά, ενώ τα 88 είχαν σαπίσει και τα είχε εγκαταλείψει.
Τέλος, είπε ότι έχει αγοράσει πάρα πολλές φορές ναρκωτικά, αλλά δεν έχει πουλήσει καμία και απλώς ήθελε να εξασφαλίσει μια ποσότητα για να μην αγοράζει συνέχεια. Για το μεταλλικό τριβείο, είπε ότι δεν το είχε για να φτιάχνει «σοκολάτα», αλλά για να τρίβει το χασίς που αγόραζε και ήταν ακατέργαστο.
Της Βίκυς Βετουλάκη