Τουρίστες έφθασαν χθες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας με δικά τους αεροσκάφη (φωτογραφίες)


Μια ακόμα σελίδα προστέθηκε στον «Τόμο Τουρισμός για την Πελοπόννησο» και ειδικότερα τη Μεσσηνία, αφού χθες έφθασαν στο αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας 45 αεροσκάφη τύπου Cirrus. Οι ιδιοκτήτες και πιλότοι αυτών βρέθηκαν στη Μεσσηνία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 14ο Διεθνές Συνέδριο του Συλλόγου, που γίνεται στην Costa Navarino και συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου/Π.Ε. Μεσσηνίας και η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας.
Τα πρώτα αεροπλάνα έφθασαν νωρίς το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ οι αφίξεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ.
Στις δε εγκαταστάσεις της 120 ΠΕΑ πραγματοποιήθηκε μικρή τελετή, ενώ υπήρχαν και περίπτερα με τοπικά προϊόντα.
Κατά την ομιλία του ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε ιστορικό γεγονός για όλη τη χώρα την άφιξη των Cirrus, ενώ δήλωσε ότι πλέον η Πελοπόννησος «έχει βγει από τη μοναξιά της και αγκαλιάζει όλο τον κόσμο».
Στόχος του Πέτρου Τατούλη είναι να μην υπάρχουν εσωτερικά ζητήματα στην Περιφέρεια, αφού, όπως είπε, η μιζέρια δεν ταιριάζει στην Πελοπόννησο.
Κλείνοντας, κι αναφορικά με τα σχέδια της κυβέρνησης στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι παρούσα, όχι για να πειθαρχήσει, αλλά για να διαπραγματευτεί μαζί της.
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε αεροπορική επίδειξη από αεροσκάφος Τ6 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Π.Μπ.