7 χρόνια σε Ρουμάνο που αφαίρεσε χρήματα από λογαριασμό πρώην εργοδότη του


Με 7 χρόνια κάθειρξης πλήρωσε ένας Ρουμάνος την απάτη σε βάρος πρώην εργοδότη του στη Νεάπολη Λακωνίας. Ο Ρουμάνος κρίθηκε ένοχος χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για απάτη με υπολογιστή και κλοπή κατ’ εξακολούθηση, αφού κλέβοντας κάρτες τραπεζών, αριθμούς λογαριασμών και κωδικούς απέσπασε συνολικά 31.800 ευρώ.
Τον Απρίλιο του 2014 μπήκε στο κατάστημα του πρώην εργοδότη του, με κλειδί που του είχε παραχωρήσει όταν εργαζόταν. Αφαίρεσε μια ηλεκτρονική συσκευή έκδοσης κλειδαρίθμου και μια κάρτα ανάληψης μαζί με τον κωδικό της. Με την κάρτα ανάληψης πήγε σε ΑΤΜ Τράπεζας στην Τρίπολη και αφαίρεσε 200 ευρώ. Την επόμενη ημέρα από ΑΤΜ στην Κατερίνη αφαίρεσε 600 ευρώ.
Επίσης, από τότε που εργαζόταν είχε αντιγράψει τους κωδικούς του εργοδότη για ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω του λογαριασμού της τράπεζας στο ίντερνετ.
Στις 20 Απριλίου 2014, μέσω ίντερνετ, μετέφερε σε λογαριασμό στη Ρουμανία από δύο φορές 12.000 ευρώ, σε δικό του λογαριασμό στην Ελλάδα 7.000 ευρώ και σε άλλο λογαριασμό στην Ελλάδα 5.000 ευρώ. Η τελευταία μόνο συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους του συστήματος.
Κάτοικοι, όμως, της περιοχής τον είχαν δει το επίμαχο χρονικό διάστημα που έγιναν οι κλοπές στο κατάστημα, ενώ αμέσως μετά έφυγε από τη Νεάπολη για άγνωστη κατεύθυνση, κάτι που κίνησε τις υποψίες, με αποτέλεσμα (και με τη βοήθεια των τραπεζών) η Αστυνομία να φτάσει γρήγορα στα ίχνη του.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, του επέβαλε ποινή καθείρξεως 7 ετών και επέστρεψε στη φυλακή.
Β.Β.