Ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας


Όσο στη δημόσια Υγεία θα αναπτύσσεται η επιχειρηματική δράση, τόσο θα πληρώνουμε τα σπασμένα και εμείς και οι ασθενείς και οι υγιείς.
Η υπόθεση στην υγεία μάς αφορά όλους. Το Σωματείο μας με ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης, βάζει ψηλά στις διεκδικήσεις του το ζήτημα της υγείας και της ασφάλισης. Γι’ αυτό ενώνει της δυνάμεις του μαζί με τους εργαζομένους στην υγεία, ώστε να ενισχυθούν οι αγώνες στην κατεύθυνση της κατάργησης της επιχειρηματικής δράση στην Υγεία και να έχει ο λαός αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία-Πρόνοια.
Πρόσφατα οργανώθηκε φιέστα ωραιοποίησης της κατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και άμεση αντίδραση των εργαζομένων του νοσοκομείου.
Το Σωματείο μας ανησυχεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. Ανησυχεί από την υπολειτουργία τμημάτων και κλινικών, από την υποστελέχωση τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό.
Όσο και να θέλει να ωραιοποιήσει η κυβέρνηση την κατάσταση για επικοινωνιακούς λόγους, η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία, αλλά και στις κλινικές που νοσηλεύονται, είναι άλλη.
Οι συμβάσεις έργου, για τις οποίες πανηγυρίζει η κυβέρνηση, δεν προβλέπουν άδειες κανονικές και αναρρωτικές, είναι περιορισμένης διάρκειας (18 μήνες), δε χορηγούνται τα «δώρα» Χριστουγέννων – Πάσχα και το επίδομα άδειας.
Καλούμε τους πολίτες της Μεσσηνίας να βγάλουν συμπεράσματα απ’ τους αγώνες του τελευταίου διαστήματος, να βάλουν τέλος στις αυταπάτες που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση ότι έρχονται καλύτερες μέρες. Τα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή καταργούν και τα τελευταία δικαιώματα στην Ασφάλιση, την Υγεία, την ίδια τη ζωή, για να συνεχίσουν να κερδίζουν οι επιχειρήσεις και το κεφάλαιο.
Το Σωματείο μας κάνει κάλεσμα, να ενισχυθεί η πάλη για το λαϊκό δικαίωμα στην Υγεία-Πρόνοια και από άλλα σωματεία στον ιδιωτικό τομέα και λαϊκές μαζικές οργανώσεις, γιατί η πολιτική αυτή μας πλήττει όλους και όχι μόνο τους εργαζόμενους στην Υγεία-Πρόνοια.
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, μαζικές προσλήψεις σε Πρόνοια – Υγεία!
Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή, για δωρεάν Πρόνοια-Υγεία, αποκλειστικά δημόσια και λαϊκή!
Διεκδικούμε:
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
-Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.
-Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ!
-Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
-Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο στο 45%. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.
-Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να μην κλείσει καμιά μονάδα ΠΦΥ.
-Να σταματήσουν οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, τα αλλότρια καθήκοντα».
Ομόφωνα η Γενική Συνέλευση
των Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Ν. Μεσσηνίας