«Γιατί “καταστρέφουν” την παραλία του Αϊ-Λαγούδη;»


Έκπληκτοι, τις τελευταίες μέρες, λουόμενοι στην κεντρική παραλία του Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας βλέπουν να εκτυλίσσονται «βάρβαρες» και «βάναυσες» επεμβάσεις στον αιγιαλό, που ποτέ άλλοτε δεν είχαν συμβεί σε τέτοια μορφή και έκταση!
Χωματουργικά μηχανήματα στην άμμο κάνουν επεμβάσεις, μεταφέροντας, σε βουνά, την άμμο της παραλίας από το ένα σημείο στο άλλο και από το ένα άκρο στο άλλο! Σαν να μην έφτανε αυτό, μηχανήματα άνοιξαν «λάκκο» στην παραλία, δίπλα από το «χρέπι» του Τουριστικού Περιπτέρου Κυπαρισσίας, και «θάβουν» εκεί τα φύκια.
Σε εκείνο το σημείο και παραδίπλα, ο Δήμος θα μεταφέρει τα γήπεδα και ο χώρος διαμορφώνεται (σ.σ. για τα γήπεδα) με άμμο από όλη την παραλία.
Πέραν της αισθητικής, με τα χωματουργικά μηχανήματα να παίρνουν την άμμο από το ένα άκρο και να τη μεταφέρουν στο άλλο για τα γήπεδα ξυλορακέτας και beach volley, αποτελεί και σοβαρό περιβαλλοντικό ζήτημα!
«Πώς, ποιοι και γιατί καταστρέφουν την παραλία του Άι-Λαγούδη; Με ποιες περιβαλλοντικές μελέτες και άδειες και από ποιους κάνουν τέτοιες παρεμβάσεις αλλοίωσης της παραλίας; Δήμος, Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Μεσσηνίας (πρώην Κτηματική Υπηρεσία), Λιμεναρχείο τι έχουν να πουν και τι κάνουν; Καταστρέφεται η παραλία και δε μιλάει κανένας; Ποια συμφέρονται εξυπηρετούν όλοι τους;», αναρωτιούνται λουόμενοι και κάτοικοι της Κυπαρισσίας!